• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ana je odlučila da donira bakinu kosu staru više od 50 godina: Žestoko osuđuju njenu odluku

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nije tvoja da je doniraš, vidiš li da joj je teško? To joj je uspomena!", piše u jednom od mnogih komentara istomišljenika

  • 0

U sobi jedne bake nalaze si se pregršt predmeta iz vremena koji polako pada u zaborav. Kroz takve sobe su mnogi od nas prošli u svojim kućama ili kućama svojih baka i deka i nekako, svaka liči jedna na drugu, samo su drugačiji životi "spakovani" u njoj kroz stotine požutelih fotografija, savršeno isheklanih miljea i dekoracije koje nam uvek vrate sećanje na njih - naše bake i deke.

Baka kreatorke Ane Vasiljević pored mnogih uspomena, u kesi zaštićeno drži dugu kiku od svoje kose, koja je sada obojena njenim godinama života. Duga pletenica je, kako je Ana otkrila u viralnom snimku, iz 1971. godine, kada je njena baka imala oko 30 godina. No, moram vam priznati, iako vidimo u komentarima da se mnogi čude što uopšte baka ima svoju kosu sačuvanu, da to nije prvi put da vidim tako nešto, jer i u mojoj kući postoji "kutija sa kikama", sa kosama žena u mojoj porodici, među kojima je i moja kada sam bila dete. Istina, još uvek nisam pitala baku zašto se to čuva, ali inspirisana ovim, sigurno ćete uskoro videti tekst i o tome.

Naime, Ana je otkrila u snimku da su odlučile da njenu pletenicu doniraju nekom detetu kome je kosa potrebna iz zdravstvenih razloga. Baka se jeste raznežila, a mnogi bi rekli i da vide suze na njenom licu. Nakon donete odluke, Ana je pala u zagrljaj svojoj baki.

- Želim da doniram kosu detetu koje se bori sa teškom bolešću i kome je mngo potrebnija, mislim da je predugo čekala da zasija na nekom drugom i donese sreću i godine moje bake - napisala je ona u opisu snimka.

Međutim, komentari ispod ovog videa ipak smatraju da bakina uspomena na njenu kosu, verovatno i period kada ju je skratila, ne treba da se "tek tako daje i donira", već nasuprot - sačuva. Ovo su samo neki od komentara, koje sam uspela da izdvojim, a da nisu uvredljivi. Verujte, bilo je teško naći takve, koji su samo suprotnih mišljenja, a pristojno napisani. Tužno.

- Baka ti samo ugađa, jer te voli, ali vrati joj to. Nemoj joj to raditi.

- Pa nije tvoja da je doniraš, vidiš li da joj je teško? To joj je uspomena!

- Ja još uvek čuvam svoju od ‘77.  godine kada sam se prvi put ošišala sa 13 godina. Ne znam da li bih mogla da se odvojim od nje.

Iako većina komentara od 230 napisanih ne podržava njenu odluku, Ana je u jednom uspela da da nešto širi kontekst ove priče, te je otkrila da je to bila bakina ideja. 

Da li i u vašoj kući postoje ovakve kike i šta mislite o Aninom potezu?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Frizer Aleksa Rabrenović pokazao kako on radi old money frizuru i šta misli o aktuelnim trendovima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona