• 0

Uživajte u delu svojih ruku: Dekoracija koja donosi mir i menja ambijent

Unesite eleganciju u svoj dom

  • 0

I najmanji detalj koji unesete u svoj dom čini važnu promenu, osvežava svakodnevicu. I ne morate da organizujete kompleksne radove. Rešenje je u jednostavnosti.

Bilo kakvu staklenu vazu, teglu ili flašu možete ukrasiti tako da joj date sasvim drugačiju dekorativnu namenu. Igrajte se bojama i oblicima i namenite joj prigodno mesto u vašem domu. Predstavljamo vam način na koji to možete postići. 

Nakon što odredite šta ćete to bojiti, potrebno je da pripremite dodatni materijal: 

  • akrilne boje
  • četkica
  • izolir traka
  • prašak za pecivo 
  • paleta za mešanje boja i praška za pecivo

Prvi korak je lepljenje trake. Time se slobodno poigrajte, mi smo se odlučili za nešto jednostavniju verziju i napravili nekoliko trouglova, koje smo obojili zelenom i roze bojom.

Ovde će vam neophodan biti prašak za pecivo, jer se sama boja neće lepo nanositi na staklo i neće biti dovoljno pigmentovana. Izmešajte boje sa praškom za pecivo i precizno ih nanesite na označene oblike. Najbolje bi bilo da se, kada obojite sve površine, ponovo vratite na prvu koju ste bojili i pređete je još jednom.

Ostavite svoje delo da se suši, idealno bi bilo od pola sata do 45 minuta. Potom sledi skidanje trake, kada ćete ugledati finalni rezultat.

Na vama je sada samo da nađete idealno mesto za svoju vazu i odredite joj primarnu namenu. Mi smo našu vazu zamislili kao svećnjak. Na snimku se na kraju nalaze dve vaze, pa možete videti i kako smo se dodatno igrali geometrijskim oblicima.

Pogledajte video sa početka teksta.

Video: Kako da vam cveće izgleda bujnije u vazi

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica