• 0

Poznate mame koje su svoje karijere stavile na pauzu: Pre Sandre Bulok to su uradile i one

Holivudske mame su se zarad porodice odrekle mnogih projekata, ali onda kada su odlučile da se vrate na velike ekrane uloge su se samo nizale

  • 0
Sandra Bullock Bulok Foto: Profimedia/Backgrid USA

Mnoge Holivudske zvezde sa A liste odlučile su da im je snimanja i uloga dosta onda kada su osnovale porodicu. Vodeća ženska holivudska imena poput Sandre Bulok, Dženifer Garner, Eve Mendes i Demi Mur odlučile su se da zarad kvaliteta života svoje dece ostave bar na neko vreme svoju karijeru po strani.

Mnoge su uprkos pauzama u karijeri uspele da ostvare još veći uspeh i nadmaše sebe onda kada su ponovo stale pred reflektore. U Americi bi reč glasila "stay at home mom", a naš pandan tome je, pogađate - domaćica. Domaćica se bavi decom i kućnim obavezama dok neko drugi privređuje, dakle njen rad se ne računa, jer se pod brojem jedan podrazumeva, a pod brojem dva - neunovčiv je.

Za poznate ličnosti pak ustaljeno je mišljenje da im kuću sređuju pomoćnice, a decu čuvaju bebisiterke, dok one odlaze na tretmane, snimanja i slikanja. Ipak, ove holivudske mame su bile rešene da odstupe sa javne scene i glamuroznog života i posvete se roditeljstvu u punoj meri i sruše stereotipe. Razloge za to su objasnile u više navrata.

Sandra Bulok se povlači nakon uspešnih projekata

Decenijama je Sandra Bulok (57) bila jedna od najtraženijih glumica, koja je stalno glumila u holivudskim blokbasterima. U nedavnom intervjuu za "Entertainment Tonight", Bulok je rekla da pravi pauzu da bi se fokusirala na svoju decu.

- Svoj posao shvatam veoma ozbiljno kada sam na poslu. Sada samo želim da budem 24/7 sa svojim bebama i porodicom - rekla je u intervjuu.

Njen izbor da ostane kod kuće i fokusira se na majčinstvo je u Holivudu prihvaćen sa divljenjem, jer je su svi svesni da su roditeljske obaveze poznatih glumica i glumaca ponekad na osmom ili devetom mestu u hijerarhiji prioriteta. Naglasila je kako želi da joj potrebe i aktivnosti njene dece, Lajle (9) i Luize (12), budu prioritet. Pristala je čak i na njihovu želju da sa mamom prisustvuju premijeri njenog filma "The lost city", planirane za 25. mart. Sandra je svesna da je jedna od srećnih pojedinaca koji stalno mogu da budu u blizini svoje dece i gledaju ih u kakve osobe odrastaju.

Sandra Bulok, Bullock Foto: Profimedia/Backgrid UK/Facebook/Red Table Talk / BACKGRID

Zbog svoje dece Eva Mendes i Dženifer Ganrner odbile su mnoge uloge. Eva je objasnila da je njena glavna uloga trenutno uloga mame, oko koje nema dvojbe, a da će zbog primera koji daje svojim ćerkama ubuduće pažjivije birati uloge.

Najpoznatija holivudska mama Anđelina Džoli, mama šestore dece, pravi je primer kako je balansiranje između porodice i posla moguće. Ona se dobrim delom posvetila porodici, a opet se publici čini da nikada nije nestajala sa ekrana. Mir joj je unosila kućna atmosfera, doručkovanje sa porodicom i gledanje televizije.

Radije je birala kraće formate koji su joj omogućavali da češće bude i kod kuće, a njeno razmišljanje deli i glumica Gvinet Paltrou koja se još 2012. godine povukla zarad roditeljstva i odbila preobimne angažmane iako su mnogi mislili da bi to ugrozilo njenu karijeru. To je bio rizik na koji je bila spremna. Međutim, dosta uspešni projekti su usledili onda kada je odlučila da je vreme da se ponovo posveti karijeri.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica