• 1
 ≫ 

Ova mama ima četrnaestoro dece: Sve ih je dobila veštačkom oplodnjom

 ≫ 

"Ne znam šta sam mogla da uradim da bih zaslužila da budem tako blagoslovena"

  • 1

Nađa Suleman ima četrnaestoro dece, a njihove užurbane živote svakodnevno dokumentuje putem društvenih mreža. Nađa je već bila majka Amire, Kalise, Elajdže, Jone, Džošue i Ejdana kada je u januaru 2009. godine rodila osmorke po imenu Narija, Isaija, Malija, Džeremaja, No, Jošija, Jona i Makaj.

Tokom 2001. godine, ubrzo nakon što se razdvojila od svog bivšeg muža Markosa Gutijereza, tada 21-godišnja Suleman je poželela dobrodošlicu svom prvom sinu, Elajdži, nakon što je sakupila novac da pokrije 10.000 dolara naknade za vantelesnu oplodnju. Potom je poželela dobrodošlicu još petoro dece koje je takođe začela uz pomoć vantelesne oplodnje. A 2008. godine, dr Majkl Kamrava - kome je na kraju oduzeta medicinska licenca i od tada se preselio iz Sjedinjenih Država - implantirao je 12 embriona majci, što je rezultiralo rođenjem osam beba.

Nađa je tvrdila da ju je Kamrava obmanuo dok je bila pod uticajem koktela lekova, uključujući valijum, tokom njene poslednje vantelesne oplodnje, što je rezultiralo time da ona nije ni znala koliko embriona je implantirano.

Mališani su napunili 13 godina u januaru 2022. godine.

- Svi vi izrastate u neka od najljubaznijih, najskromnijih i najzahvalnijih ljudskih bića koja sam ikada upoznala - napisala je Suleman tada na porodičnoj fotografiji.

- Svako od vas poseduje retke i jedinstvene karakteristike i ne liči ni na jedno dete svog uzrasta, posebno u našem današnjem društvu. Vi ste nesebični, altruistični, nematerijalistički i puni ljubavi i straha, sledbenici ste Boga. … Ne znam šta sam mogla da uradim da bih zaslužila da budem tako blagoslovena. Volim vas - rekla je ova majka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Nadya “octomom” Suleman (@nataliesuleman)

Ona je rekla za Njujork tajms u decembru 2018. godine da živi sa svojim potomstvom u gradskoj kući sa tri spavaće sobe u Kaliforniji. Njena najmlađa deca naizmenično spavaju na kauču, otkrila je tada.

Nađa se otvorila i o potpunom prepuštanju nezi koju njen autistični sin, Ejdan zahteva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Nadya “octomom” Suleman (@nataliesuleman)

- Potrebna mu je potpuna pomoć u ispunjavanju svih potreba u aktivnostima svakodnevnog života. Ejdan je neverbalan, zahteva hranjenje, presvlačenje (nije naučen na nošu), kupanje i nadzor jedan na jedan, jer nema svest o bezbednosti i besciljno bi hodao u saobraćaju. Ja, njegova majka, jesam, i oduvek sam bila, njegova JEDINA negovateljica. Ovaj "posao" je moj život. Moja deca su moj ŽIVOT - bila je jasna Nađa.

Video: Nije htela decu, a sada ih ima devetoro: Mama objasnila kako je do toga došlo

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari