• 14

Otac priznao: "Mrzim da budem roditelj, da mogu da biram više nikad ne bih video svoju kćerku"

Od dana kad se rodila, kaže, zna da uloga oca nije za njega i ma kako da se trudi da uživa u vaspitanju kćerke i roditeljstvu, to mu ne polazi za rukom

  • 14
tata beba roditelji deca Foto: Shutterstock

Roditeljstvo je za mnoge parove zahtevno i neki imaju osćaj kao da su u njega "upali", a da za isto nisu bili spremni. To je slučaj i sa jednim tatom koji je nedavno na mreži Reddit otvoreno progovorio o problemima i negativnim stranama roditeljstva, kao i o tome kako se trudi da bude bolji otac i pored toga, kako kaže, što to mrzi.

Anonimni tata (31) rekao da ima kćerku koja će uskoro napuniti pet godina. Od dana kad se rodila, kaže, zna da uloga oca nije za njega i ma kako da se trudi da uživa u vaspitanju kćerke i roditeljstvu, to mu ne polazi za rukom.

Kako je rekao, njegova devojčica ima sve, ali je neposlušna i ne sluša i ne poštuje ni njega, ni njenu mamu, što im stvara veliki problem.

- Ona je prema meni i supruzi stalno neprijatna i užasno se ponaša bez razloga. Ali, zaista užasno - objasnio je.

Ovaj tata je dodao da ni njegova partnerka nije baš neko ko voli da bude roditelj.

- Mogu da kažem da ni moja partnerka ne voli da bude roditelj, znam to, mada mi nikada direktno nije rekla, za razliku od mene koji sam joj otvoreno kazao da mrzim sve u vezi toga. To mi je donelo manje slobode, manje novca, manje vremena za sebe i za nas dvoje - navodi ovaj tata.

Stres roditeljstva je, ističe, za njega nemilosrdan i ponekad je teško podnositi blizinu kćerkice, zbog njenog "zanovetanja, cviljenja, plača i drskosti". Ipak, tvrdi da se on i supruga trude da budu dobri roditelji i da detetu žele samo najbolje, ali i priznaje da mu je veoma teško u ulozi oca.

- Da mogu da biram, nikada je više ne bih video. Ovo što sam rekao je grubo, znam, možda i neoprostivo - piše u objavi.

Roditeljstvo, roditelji, deca Foto: Shutterstock

On dodaje:

- Nikada je ne bih ostavio, niti nekom dao i znam da su moja osećanja nepravdena, jer devojčica nije "nemoguća" namerno.

Setio se svog bezbrižnog života pre rođenja kćerke i kako mu, priznaje, nedostaje sloboda koju je imao.

- Sve bih učinio da mogu da vratim "stari život", onaj u kom smo imali slobodu, bili srećni i uživali u buđenju svakog jutra, radovali se novom danu - otkriva ovaj tata.

Dodaje da se mnogo trudio da promeni svoijh stav prema detetu i taj osećaj, jer i sam ne voli što se tako oseća.

- Voleo bih da je želim uz sebe 24 sata dnevno, jer ovo nije prijatan osećaj ni meni i ne očekujem nikakvu empatiju. Mislim da nikad neću moći da uživam u ulozi oca. Možda će lakše biti kad ona odraste u bolju osobu i počne više da shvata život, ali ovo što mi se sada događa, zaista mrzim - naveo je tata, a prenosi Miror.

Korisnici Reddita komentarisali su njegovu ispovest, a mnogi su ga ohrabrili da potraži pomoć kako bi mu neko stručan dao smernice kako da se nosi sa osećajem koji ima.

- Odrasla sam sa majkom koja me nije volela i osećala sam to. Većinu života sam provela pokušavajući da dobijem njenu pažnju i odobravanje, ali nisam uspevala u tome. Tek poslednjih nekoliko godina, u svojim dvadesetim, prestala sam da se trudim i emocionalno sam se izgradila - napisala je jedna korisnica.

- Deca znaju ako vam se ne sviđaju i ako nisu voljena, čak i ako to pokušavate da sakrijete i trudite se da im pokažete 'ljubav', oni osete da nešto nije u redu - dodala je druga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Sanja

    8. maj 2022. | 18:34

    Odraz novog stila vaspitanja. Iz težnje da deca budu sretna( sve im udovoljavajuci), roditelji bivaju nesrećni.

    Podelite komentar

  • Gm

    8. maj 2022. | 19:25

    To ti je smisao zivota.... SOME SEBICNI!!!

    Podelite komentar

  • Milo

    8. maj 2022. | 17:25

    Eto ko sve ima decu,strasno

    Podelite komentar