• 0

Viktor je poželeo da ima kućicu na drvetu kao Meda Padington: Tata i deka su mu ostvarili san

Dečak iz Beograda pronašao je na Pinterestu kućicu kakvu bi želeo da ima; za pet dana na Kamenoj gori nikla je baš onakva kakvu ima njegov omiljeni junak

  • 0

Sećate li se dečaka Viktora Jana (4) koji je prošle godine svima objasnio kako se voli i čuva priroda, skupljajući smeće koje su za sobom ostavili turisti na Kamenoj gori?

Kao i sva deca koja vole crtaće, poželeo je da, poput jednog od njih, Mede Padingtona, ima svoju kućicu na drvetu. A kako se svim dobrim dečacima uvek sve želje ispune, uz malu pomoć deke i tate, Viktor je u Kamenoj Gori, najlepšem srpskom planinskom selu, dobio ostvarenje svog sna.

I to opet, "ekološki", pomoću starog i otpadnog materijala koji je sa tatom i dekom prikupio od komšija u selu. Skupio je novac iz kasice za eksere i šrafove, pronašao sliku kućice koju želi, zasukao male rukave i dobio baš ovo.

Kućica na drvetu “rasla” je pet dana. Kako je 95 odsto pravljena od starih poluoblica spremljenih za bacanje ili za peć, za osnovni materijal novac nije ni bio potreban. U suprotnom, ovaj san svakog deteta koštao bi okvirno oko 300 evra. Ekseri, šrafovi i tri brezon šipke s maticama koštali su ukupno oko 1.000 dinara.

Viktorovi tata i deka latili su se čekića, šrafilice i testere. Dobre volje, naravno, nije manjkalo, baš kao ni dečakovih osmeha dok je pomagao i dodavao sve što su vredni majstori tražili ne bi li replika kućice Mede Padingtona što pre bila gotova.

U junu, kad ponovo bude išao na Kamenu goru, Viktor Jan će u junu nastaviti da uređuje svoju kućicu na drvetu. Izgledaće identično kao ona u kojoj živi meda Padington - u njoj će biti i krevetić, i stoličica, i zavesica, i lampice, i budilnik, i slika, i točkić sa kanapom, kukom i kofom da bi dečak mogao da diže stvari u svoje malo carstvo blizu oblaka…

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica