• 2
 ≫ 

Od ljubavi do mržnje: Detalji odnosa i suđenja Amber Herd i Džonija Depa koji ne prestaju da intrigiraju

 ≫ 

Posle godinu dana turbulentnog braka, par je odlučio da se razvede, a neračišćene račune godinama su rešavali na sudu

  • 2
Johnny Depp Džoni Dep

Foto: Tanjug/AP

Suđenje visokog profila, koje se održavalo u okrugu Ferfaks, u Virdžiniji, trajalo je  šest nedelja, a glavni akteri su glumica Amber Herd i glumac Džoni Dep. Sud u Virdžiniji (SAD) saopštio je u sredu zvaničnu presudu u slučaju Džoni Dep i Amber Herd - Dep nije kriv! Kako je sudija nastavila da čita presudu, obelodanila je da i Dep treba da plati zbog klevete u procesu.

Još više sam razočarana šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila i progovorila mogla biti javno ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno“, rekla je ona u izjavi objavljenoj na njenom Tviter nalogu posle presude.

Džoni Dep je izdao ovo saopštenje:

Pre šest godina, moj, život moje dece, životi onih najbliži meni zauvek su promenjeni. U treptaju oka. Lažne, veoma ozbiljne i kriminalne optužbe iznete su putem medija, izazvale su neprekidnu paljbu sadržaja mržnje, iako nikakve optužbe prema meni nikada nisu podignute. U nanosekundi proputovala je vest dvaput planetu i imala je seizmički uticaj na moju karijeru i moj život.

Šest godina kasnije, porota mi je vratila moj život. Istinski sam počastvovan.

Moja odluka da se uhvatim u koštac sa ovim slučajem, znajući šta me sve čeka, doneta je posle mnogo razmišljanja. Moj cilj je bila istina, bez obzira na ishod. Kazivanje istine je nešto što dugujem svojoj deci i onima koji su bili istrajni u podršci meni. Spokojan sam znajući da sam to postigao.

- Najbolje tek dolazi. Novo poglavlje je konačno počelo.

- Istina nikada ne bledi.

Dep će umesto 15, dobiti 10,35 miliona

Glumac je tužio svoju bivšu suprugu Amber nakon što je 2018. godine u autorskom tekstu za "Vašington post" nagovestila da je tokom braka postala žrtva porodičnog nasilja.

Zbog ovih navoda, Dep je odlučio da tuži Amber i potraži joj odštetu od vrtoglavih 50 miliona dolara.

Dep je negirao navode o zlostavljanju, rekavši na sudu tokom četiri dana svedočenja da "nikada u životu nije udario ženu". On je svoju bivšu suprugu okarakterisao kao osobu koja ima "potrebu za sukobom", podstičući svađe i fizičko nasilje tokom njihove veze i braka.

Međutim, njihov odnos nije uvek bio turbulentan, već, kako oboje navode, pun ljubavi, poštovanja i strasti.

Porota je zaključila da bi Dep trebalo da dobije 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija rekao da državni zakon ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, što znači da je Depu dodeljeno 10,35 miliona dolara.

Ljubav na prvi pogled

Džoni i Amber upoznali su se 2011. godine na snimanju filma "Dnevnici ruma". Kako oboje tvrde, između njih je odmah nastala neverovatna privlačnost i hemija koju su na početku zanemarivali, jer je glumac tada bio u braku sa glumicom Vanesom Paradi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filmatic (@filmatic)

U februaru 2015. godine, Amber i Džoni tajno su se venčali u Los Anđelesu, a zvanična ceremonija, na koju je par pozvao samo svoje najbliže prijatelje, održana je na Džonijevom privatnom ostrvu.

Razvod posle godinu dana

U avgustu 2016. Herd je podnela zahtev za razvod od glumca i zatražila zabranu prilaska. Navela je da ju je Dep fizički zlostavljao tokom braka i to najčešće dok je bio pod dejstvom opojnih droga i alkohola.

Amber je tvrdila da se u vreme podnošenja zahteva za razvod dogodio incident, odnosno da ju je Dep gađao mobilnim telefonom, što je glumici, kako kaže, nanelo fizičke povrede. Međutim, portparol policije tada je rekao da u kući nisu utvrdili nikakve tragove zlostavljanja.

- Naša veza je bila jako strastvena i ponekad nestabilna, ali uvek vezana ljubavlju. Nijedna strana nije iznela lažne optužbe za finansijsku dobit. Nikad nije bilo namere fizičkog ili emocionalnog povređivanja - izjavili su tada Dep i Herd u zajedničkoj objavi.

Herd je od razvoda dobila sedam miliona dolara, koje je, kako je rekla, donirala u dobrotvorne svrhe, što se u toku suđenja ispostavilo kao laž.

Dep je tvrdio da ga je Amber gađala flašom, ona da ju je zlostavljao

- Neko vreme sve je delovalo uljudno između bivših supružnika. On je odustao, ona je odustala - to je bilo to - rekla je novinarka i autorka Kuper Lorens, koja je naširoko pisala o kulturi slavnih.

Ali onda je u decembru 2018. Herd napisala autorski tekst za "Vašington post", opisavši Depa kao "javnu ličnost koja je simbol za porodično nasilje".

- Osetila sam svom silinom gnev našeg društva prema ženama koje dignu glas - napisala je Amber i dodala:

- Imala sam retku priliku da se uverim iz prve ruke, u realnom vremenu, kako institucije štite muškarce optužene za zlostavljanje.

Ona u pomenutom tekstu nije navela ni bivšeg muža niti bilo kog drugog navodnog počinioca po imenu.

Ali prema Depovoj tužbi, te tri rečenice ipak se svode na klevetu, osujetivši njegovu karijeru i nanevši nemerljivu štetu reputaciji glumca.

- Jasna implikacija autorskog teksta da je Dep porodični zlostavljač kategorički je i dokazivo netačna. Njene optužbe su deo složene prevare čiji je cilj sticanje pozitivnog publiciteta za Herd i unapređenje njene karijere - napisao je advokat glumačke zvezde u tužbi.

Pored mnogobrojnih optužbi i dokaza tokom suđenja, pušten je i snimak na kojem Herdova priznaje da je udarila Depa. Takođe, govori mu: "Reci svetu da sam ja, Džoni Dep, muškarac, žrtva porodičnog nasilja. Da vidimo ko će ti poverovati".

Džoni je priznao da mu je, u jednom napadu besa, Amber odsekla deo prsta jer ga je gađala flašom. S druge strane, Amber ga je optužila da ju je i seksualno zloostavljao. 

I jedna i druga strana imali su teške optužbe jedno protiv drugog. Ipak, javnost je uglavnom na strani Džonija Depa.

Video: Dve godine posle navodnog prebijanja Amber Herd, Džoni Dep progovorio o tome šta se desilo

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Ferat

    2. jun 2022. | 09:38

    Sve je to samo zbog PARA. Životi su im samo scena i gluma kako u filmu tako i u privatnom životu.

    Podelite komentar