• 1

Skoro 20 godina je tražila svog biološkog sina: Sve vreme su živeli u komšiluku

Holi i Bendžamin su posle toliko godina shvatili da su živeli u blizini i da su oboje u poslednje dve godine radili u obližnjoj bolnici

  • 1
Benjamin Hulleberg Foto: CA Healthcare’s St. Mark’s Hospital

Bendžamin Hulberg iz Jute (20), učitelj u srednjoj školi, od malih nogu je znao da su ga mama Anđela i tata Brajan Hulberg usvojili. Zato je oduvek želeo da sazna nešto više o svojoj biološkoj majci i poreklu, ali jedino što je znao bilo je njeno ime - Holi.

- Moji razgovori sa roditeljima o Holi su uvek bili u pozitivnom tonu. Moji roditelji su ili izražavali zahvalnost ili sam im ja govorio o tome koliko sam joj zahvalan, ali i da želim da je jednog dana upoznam - rekao je ovaj mladić.

U međuvremenu, Holi Šerer (36) nikada nije zaboravila na bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre tačno 20 godina.

- Uvek mislim na njega. Još više u toku praznika, na dan njegovog rođendana i slično. To je bura emocija - rekla je ona.

U vreme kada je ostala trudna, Holi je bila tinejdžerka. Prve tri godine posle usvajanja porodica Hulberg slala joj je pisma i fotografije, ali to je stalo pošto se ustanova za usvajanje zatvorila 2014. godine.

Ipak, nju je oduvek zanimalo kako je njen sin, pa je jednom prilikom pretraživala internet i naišla na Bendžaminov profil na društvenoj mreži.

- Imao je 18 godina kada sam ga pronašla i veoma sam oklevala. Toliko toga mu se događalo u životu. Poslednje što sam želela bilo je da mu napravim dodatni problem. Tako da sam samo gledala iz daljine - rekla je ona.

Kada mu je Holi poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu čestita rođendan, Bendžaminu se svet okrenuo naglavačke.

- Sećam se tačnog mesta na kome sam se nalazio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam mobilni i video njenu poruku, samo sam odgovorio: "Zdravo, odakle se poznajemo? - prisetio se ovaj mladić.

- U odgovoru je objasnila ko je i tu sam ostao šokiran - dodao je Bendžamin, koji je objasnio da mu je takva poruka izazvala jaku emocionalnu reakciju.

Benjamin Hulleberg Foto: CA Healthcare’s St. Mark’s Hospital

- Plakao sam. Sve su to bile veoma pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i saznanje da se to konačno događa bilo je nestvarno. Imao sam mnogo toga da procesuiram - kazao je Bendžamin, koji nije gubio vreme i pitao je Holi da se odmah nađu.

- Hteo je da se nađemo odmah, što me je malo uznemirilo - rekla je Holi i dodala da to nije očekivala, ali da su se dogovorili da se nađu sledeći dan u restoranu, i to sa svojim porodicama.

- Nisam hteo više da čekam. Čekao sam 20 godina i to mi je bilo dovoljno - rekao je on.

Tako su se 21. novembra 2021. godine Bendžamin i Holi konačno ponovo sreli. Holi i njena porodica prvo su se sastali sa Anđelom i Brajanom Hulbergom.

- Izgledali su isto onako kako sam ih se ja sećala. Čekali smo i razgovarali dok nismo svi zajedno seli. Pet minuta posle toga došao je Bendžamin, prišao mi s leđa i kucnuo me po ramenu. Bila sam preplavljena radošću, zagrlili smo se i tako ostali pet minuta, sve vreme smo plakali. Nisam mogla da verujem da se to događa - rekla je Holi.

Benjamin Hulleberg Foto: CA Healthcare’s St. Mark’s Hospital

- Kada sam je video, ustala je i zagrlila me, a ja sam zaplakao. Samo sam je gledao i mislio o tome kako je ona tu, postoji i stoji ispred mene. Bilo je neverovatno - podelio je Bendžamin impresije.

- Mislim da je Bendžamin neverovatno srećan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga toliko vole - rekla je Anđela, njegova mama.

Holi i Bendžamin su posle toliko godina shvatili da su živeli u blizini i da su oboje u poslednje dve godine radili u obližnjoj bolnici.

Holi je medicinski asistent, a Bendžamin volonter, samo su na različitim odeljenjima.

- Nismo imali pojma da smo u istoj zgradi - kaže Holi.

Od kada su se ponovo našli, Bendžamin je počeo da se druži i sa svojim polubratom i polusestrom. Svake nedelje se nalazi sa svojom biološkom majkom.

- To što mogu da dođem do Holi, da sednem i popijem kafu sa njom je neverovatno - kaže on, a Holi dodaje da je oduševljena jer je postala deo njegovog života, piše Good Morning America.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Nena

    3. jun 2022. | 18:54

    Samo zato sto su usvojioci ucinili sjajan posao i bili jako afirmativni i takticni. Bravo. Nadam se da se momak nece kasnije razocarati novoupoznatom porodicom.

    Podelite komentar