• 2
 ≫ 

Doktorka je objavila sliku sa ultrazvuka i rasplakala Srbiju: 2 godine je trajala borba. Srećno, J, trojke!

 ≫ 

Ovu vest podelila je ginekološkinja srećne mame

  • 2

Za mnoge parove koji doživljavaju neplodnost, začeće je mnogo teže nego što većina ljudi misli. Statistike o neplodnosti mogu pomoći da se razjasni slika. Ako par ima očigledan medicinski problem koji utiče na njihovu sposobnost da dobiju potomstvo, kao što je izostanak menstruacije, seksualna disfunkcija, istorija bolesti karlice ili prethodna operacija, trebalo bi da odmah počnu sa procenom neplodnosti.

Neplodnost se definiše kao nemogućnost začeća uprkos čestim, nezaštićenim seksom - najmanje godinu dana za većinu parova. Neplodnost može biti rezultat zdravstvenih problema jednog od parnera ili zbog kombinacije faktora koji sprečavaju trudnoću.

- Statistika kaže da je 40 odsto parova pogođeno ženskim sterilitetom, 40 odsto muškim, a 20 odsto je sterilitet nepoznatog uzroka. To je statistika koja izlazi iz svih istraživanja - kaže Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" za RTS.

Međutim, dobra stvar u našoj zemlji jeste to što je podignut nivo lečenja steriliteta. Srbija finansira neograničan broj pokušaja o trošku fonda za prvo dete, do 43. godine života.

Jedna lepa vest nam stiže sa Tvitera, a nju je podelila jedna ginekološkinja. Objasnila je kako posle dve godine borbe sa sterilitetom, njena pacijentkinja nosi trojke. Njih dve su tokom ove dve godine ostvarile prisan odnos, da bi borba na kraju rezultirala začećem.

Njena fotografija je izmamila suze radosnice mnogima koji su videli objavu.

Ovo se dešavalo u novembru 2021. godine, a 1. juna su na svet došle sve tri bebe sa nešto manje od 2 kilograma. Ginekološkinja je u novom tvitu i obavestila da su svo troje dobro i da je mama uspešno izgurala trudnoću i porođaj.

Komentari podrške su se samo nizali, a mnogi su tvrdili kako im je baš ova vest ulepšala nedelju.

Video: Da sme, rado bi ga probala: Beba opčinjena pivom

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Sa srecom

    4. jun 2022. | 11:06

    Nek je sa srecom!

    Podelite komentar

  • Djina

    4. jun 2022. | 13:27

    Divno! Nešto lepo da pročitamo! Sve čestitke roditeljima, a bebama zdravo i srećno detinjstvo.

    Podelite komentar