• 2

Porodila se u okeanu i izazvala buru na mrežama: Osudili je da je ugrozila bebi zdravlje

Kako je rekla, ritam talasa joj je omogućio da lakše podnese kontrakcije

  • 2
Porođaj, beba

Foto: Shutterstock

Džozi Pjukert (37) postala je svetski poznata mama, nakon što je na svet donela sina, i to u okeanu. Njen video na društvenim mrežama postao je viralan, a na početku prikazuje kako sa svojim mužem odlazi na obalu u Nikaragvi u nameri da se porodi u vodi.

Video prikazuje i njen prolazak kroz kontrakcije, ali i njenu odlučnost da isprati svoju odluku. Kako je kasnije rekla, ritam talasa joj je omogućio da lakše podnese kontrakcije.

- Talasi su imali isti ritam kao moje kontrakcije, zbog te sinhronizacije sam se osećala veoma prijatno. Ideja da se porodim u okeanu mi je pala na pamet pošto su uslovi tog dana bili idealni - rekla je ona, prenosi Mirror.

Majka četvoro dece poslala je svoje mališane kod prijatelja kada je shvatila da porođaj počinje, pa je sa svojim partnerom Benom (42) odlučila da se odveze na plažu, opremljena za porođaj.

Džozi i Ben su potom dočekali svog sina u vodi, 27. februara, a potom su sve troje otišli kući.

Kaže da je njen porođaj na ovaj način bio i više nego prijatno iskustvo, da nije brinula, iako nije imala pomoć lekara i babica, što je za nju bila velika razlika u poređenju sa prethodnim porođajima.

- Kada se Bodi rodio, umotali smo ga u peškire, a ja sam otišla u okean da se osvežim. Potom sam se obukla, sve smo spakovali i otišli smo kući, gde smo sve troje legli da spavamo - kaže ova mama.

Ona dodaje da se za ovakav porođaj odlučila posle traumatičnog iskustva, kada se porodila u bolnici, dok je drugi bio kod kuće sa babicom, a treći takođe u njenom domu, ali bez pomoći babice.

- Ovog puta nisam imala preglede, lekare, babice, ultrazvuk i onda nisam imala spoljni uticaj. Nisam imala termin, verovali smo da će naša beba pronaći put i termin kad za to dođe vreme. Nisam imala strah i brigu, ovo iskustvo je bilo divno. Meki vulkanski pesak ispod mene podsetio me je da između neba i zemlje ne postoji ništa drugo, samo život - filozofski komentariše ponosna mama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raggapunzel Raggapunzel (@raggapunzel)

Ipak, nisu svi oduševljeni njenom idejom da donese dete na svet u okeanu. Mnogi su zaključili da u vodi okeana ima mnogo bakterija i da je beba mogla da dobije neku infekciju.

Sa druge strane, pojedinci su smatrali da je ovakvo rađanje šok za bebu, jer iz tople materice upada u hladni okean.

Međutim, ova mama je brzo odgovorila na sve negativne komentare i navela da je njen sin savršeno zdrav, te da je preduzela sve korake kako bi porođaj u okeanu prošao bezbedno, čime je stavila tačku na svaku dalju raspravu.

Video: Trudnica se porodila ispred lifta naočigled prolaznika

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Helena

    7. jun 2022. | 12:14

    Zdravi i srecni bili 🙏

    Podelite komentar

  • С-17

    7. jun 2022. | 13:47

    Свашта,свет полудео скроз.

    Podelite komentar