• 0

Da li je moguće motivisati bezvoljno dete? 4 stručnjaka kažu DA i objašnjavaju KAKO

Ako znate kako da u vašem detetu podstaknete motivaciju i samopouzdanje, daćete mu moć da odraste u uspešnu mladu osobu sposobnu za život! Nešto najbolje što mu možete pružiti

  • 0
Najbolja mama na svetu Vladimir Grbić Vinka Radojković Katarina Jonev Časlav Mančić Foto: Promo

Vaše dete je previše na mobilnom telefonu? Vaše dete skoro ni da ne razgovara sa vama? Vaše dete je bistro, ali pomalo lenjo? Uvek morate da ga terate da uči/obavlja svoje dužnosti? Bezvoljno pristupa obavezama i izgleda potpuno nemotivisano?

Pitate se gde grešite?

Umesto da sebe osuđujete, naučite osnovne tehnike motivacije i komunikacije i primenite ih već danas u vašem domu. Saznajte koje su to najvažnije veštine koje vaše dete treba da razvije za uspešnu budućnost. Saznajte kako da uklonite ometače i napravite mu prostor da otključa svoj potencijal!

15.06.2022. i 16.06.2022. od 18 do 20h u tom će vam pomoći stručnjaci u oblastima komunikacije sa decom, mudrog učenja, bezbednosti na internetu i motivacije dece kroz sport! Samo 4 sata će vam otvoriti oči i pokazati vam zašto je vaš najvažniji zadatak da ohrabrite i podržite dete da postigne lični uspeh! Na dobar način uz najbolje taktike.

Saznajte:

  • Kako da pomognete detetu da prvo upozna sebe i svoje emocije – tako će se lakše nositi sa svakodnevnim izazovima;
  • Kako da vi bolje upoznate i razumete svoje dete;
  • Kako da upotreba mobilnog bude zdrava i, pre svega, bezbedna;
  • Kako da dete ne buba već uči mudro i brzo i da voli da uči – da ovo je moguće;
  • Zašto je sport važan i kako se razvija pobednički duh?

Učite zajedno sa drugim roditeljima koji žele motivisanu i uspešnu decu!

Šta se to dešava sa mojim detetom a nije ni ušlo u pubertet?

Godine koje prethode pubertetu predstavljaju period velikih tranzicija za decu. Ona nisu više mala deca, ali nisu ni tinejdžeri i doživljavaju značajne fizičke i emocionalne promene u relativno kratkom vremenskom periodu. Sve to je veliki izazov i za decu i za roditelje.

Ali uz puno ljubavi, podrške i usmeravanja, roditelji mogu da pomognu deci da se baš u ovim godinama pripreme za svetlu budućnost koja je pred njima. Period do 13 godina je pravo vreme da decu naučimo životnim veštinama koje će im biti potrebne da budu uspešni ljudi.

Da li želite da naučite kako da odgajate motivisano i uspešno dete? PRIJAVITE SE na webinar sajta NajboljaMamaNaSvetu.com

Predavanje "Naučite kako da odgajate motivisano i uspešno dete" se održava eksluzivno i premijerno na Zoom platformi – očekuje vas po 2 sata predavanja u 2 dana sa 4 stručnjaka

Predavači:

Predavanje Foto: Promo

SREDA, 15.06.2022. u 18h – Brzo čitanje i mudro učenje je moguće

Časlav Mančić - međunarodni master-trener i direktor kancelarije u Srbiji kompanije DOOR Training & Consulting i tata. Ima preko 30 međunarodnih sertifikacija kao trener u mnogim oblastima (komunikacija, kreativnost, glotodidaktika, upravljanje projektima itd.)

Kako deci omogućiti da ovladaju veštinom koja se na engleskom zove "learnability" – sposobnošću od koje će današnjoj deci zavisiti karijera u budućnosti, šta je funkcionalno učenje, kako se pametno uči, šta mogu biti ometači kod dece u učenju, kako motivisati decu na učenje

-Da bi dete tokom obavljanja neke duže aktivnosti moglo da održava dovoljan nivo koncentracije, preporučljivo je da na svakih dvadesetak do trideset minuta napravi pauzu – tokom koje će se baviti nečim potpuno drugačijim od date aktivnosti. Na ovaj način, dete će ukupno biti koncentrisanije i uspešnije, nego da se – pod nekom vrstom "prisile" – od njega traži da završi datu aktivnost u celosti. Zato, budite oprezni sa pritiscima kojima želite da "motivišete" svoje dete da završi neku obavezu, ponekad je VIŠE – zapravo MANJE, i obratno.

Predavanje Časlav Mančić/ Foto: Promo

SREDA, 15.06.2022. u 19h - Motivacija kod dece kroz sport

Vladimir Vanja Grbić - jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena, doktor nauka, osnivač kampa Vanje Grbića, odbojkaški trener i otac četvoro dece

Koja je osnovna funkcija sporta i šta sve deca mogu naučiti iz sporta. Kako sportista gradi motivaciju i pobednički duh? Funkcije sporta u razvoju dece i njihovih ličnosti kao i fizičkih i mentalnih sposobnosti – iz ugla trenera ali i roditelja. Osamostaljivanje i samodisciplina kroz sport ali i kod kuće.

-Meni je sport dao sve. Jasne i čvrste principe. Pomogao mi je da shvatim ko sam, šta očekujem od drugih ljudi, ali i šta oni očekuju od mene. Naučio me je da se borim i ne odustajem, ali i da budem ponosan na tim za koji igram i svoju zemlju.

Predavanje Foto: Promo

ČETVRTAK, 16.06.2022. u 18h – Razvoj emocionalne inteligencije kod dece

Vinka Radojković, trener za komunikaciju, emocionalnu inteligenciju i svesno roditeljstvo i mama

Naučite kako da pomognete deci da bolje razumeju svoje emocije i iskoriste to znanje da lakše prevazilaze svakodnevne izazove u odrastanju.

-Ne postoji ništa što će osnažiti decu i njihovo samopouzdanje kao osećaj da ih roditelji vide onakve kakvi jesu i da ih prihvataju.

Predavanje Foto: Promo

ČETVRTAK, 16.06.2022. u 19h – Neophodni sastojci za zdrav odnos prema mobilnim telefonima i društvenim mrežama

Katarina Jonev, doktor političkih nauka i master prava, stručnjak za bezbednost dece na internetu i mama, autor je knjige "Bezbednost dece na internetu i društvenim mrežama – vodič za roditelje’" i ebooka "Uticaj mobilnih telefona na razvoj dece".

Značaj kreiranja zdravog sajber identiteta, kultura korišćenja društvenih mreža, značaj dobrog i kvalitetnog odnosa sa decom jer ste vi prvi koji mogu da ih zaštite i saslušaju. Situacije koje treba izbegavati i kako reagovati kada neko ugrozi dete.

-Roditelj ne može da kontroliše šta radi njegovo dete na internetu 24/7 ali može da mu/joj od malih nogu pomogne u sticanju samopouzdanja, samopoštovanja, usmeravanja u obrazovanju i razvoju veština, formiranju kritičkog načina razmišljanja a to su sve veštine koje su detetu nužne i u digitalnom i u realnom životu!

Predavanje Foto: Promo

Ovo predavanje je za vas ako:

  • Vaše dete nema dovoljno motivacije a ne možete sami da ustanovite zašto;
  • Vaše dete oscilira u školi ili voli par predmeta a ostale ne;
  • Brinete se za bezbednost vašeg deteta na internetu ali ne znate kako da pristupite toj temi;
  • Vaše dete se bavi sportom ali ponekad posustaje i sumnja u sebe;
  • Vaše dete bi volelo da počne da se bavi sportom ali ne znate odakle da krenete.

PRIJAVITE SE ODMAH! ULAZNICU za WEBINAR možete nabaviti po ceni od 3.900 RSD klikom OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica