• 13
 ≫ 

Nekada smo ih slavili kod kuće, a danas dečji rođendani liče na "male svadbe"

 ≫ 

Živimo u takvom vremenu da se za slavlje dečjeg rođendana potroši novca kao za jedno putovanje

  • 13
Foto: Shutterstock

rođendan, deca, slavlje

Ukoliko ste roditelj, sigurno ste nekad stavili na papir sve troškove koje ste imali prilikom slavlja dečjeg rođendana i shvatili kolika je suma novca koju je potrebno izdvojiti.

Kako većina diktira trend, počelo je da se podrazumeva da rođendane slavimo u igraonicama uz hranu i piće kao i sve ostale propratne troškove koje rođendani danas podrazumevaju, a to su: torta, animator dece, baloni, odeća i poklon za slavljenika, eventualno fotograf itd...

Izbor oko mesta za slavljenje rođendana može da bude različit u zavisnosti od godišnjeg doba kada slavite rođendan. Oni koji imaju sreće da su rođeni tokom proleća i leta mogu da zaobiđu slavlje rođendana u igraonicama i da rođendan upriliče na otvorenom. Sve više roditelja se i zbog korona virusa odlučivalo za proslavu rođendana u parkovima, šumama i brojnim izletištima grada kao što su Košutnjak, Ada ciganlija, Zvezdarska i Banjička šuma...

Takođe, altrenativa igraonici može da bude i iznajmljivanje vikendica nadomak glavnog grada.

rođendan, deca, kampovanje

Foto: Shutterstock

Od ova tri moguća mesta za slavlje dečje igraonice predstavljaju najveći novčani izdatak.

U proseku zakup igraonice - što podrazumeva, prostor i devojke koje paze na decu, košta između 150 i 300 evra, opet u zavisnosti od igraonice i usluga koje nude. Vikendicu možete zakupiti za manje novca, ali ćete u njoj moći da boravite sa prijateljima ceo dan, za razliku od ograničenog vremena na tri sata slavlja u igraonici.

Termini u igraonicama razlikuju se po ceni, ali ne nešto preterano. Jeftinija varijanta je ako rođendan slavite u jutarnjim časovima od onih u popodnevnim. Takođe postoje i igraonice gde termin slavlja morate da rezervišete mesecima unapred, baš kao i venčanje.

Naredna stavka je piće. Cene pića u igraonicama kreću se uglavnom kao i cene u beogradskim kafićima, a količina koja se popije zavisi od broja gostiju. Deca uglavnom piju voćne sokove ili male flaširane vode. Možete slobodno da računate da će svaka odrasla osoba popiti piće u vrednosti od 500 dinara, pa puta broj odraslih gostiju koji su pozvani.

Hrana varira u ceni. Možete poručiti ketering koji takođe varira u ceni, ali ako imate oko 50 zvanica i želite nešto kvalitetniju hranu, očekujte da ćete samo na to dati između 250 i 300 evra.

Foto: Shutterstock

deca, igranje, igraonica

Postoji i ona jeftinija varijanta, a to je da sami spremite hranu i kupite roštilj. Kilogram roštilja košta oko 1.500 dinara, a ako sami spremite neku salatu i umesite ili kupite kiflice, proju i pitice, sve može da ispadne dosta povoljnije, ali iziskuje više truda i rada.

Ukoliko poručujete i tortu, cena kilograma se kreće od 2.000 dinara, opet u zavisnosti od toga kakvu tortu želite, koliko ukrasa, fondana itd.

Ukoliko rođendan slavite na otvorenom, izdaci mogu da budu dosta manji, oduzmite cenu iznajmljivanja igraonice, ali je opet potrebno obezbediti hranu, piće i tortu. Mnogi se odlučuju i na dovođenje animatora, maskota ili mađioničara koji bi decu zabavili na otvorenom. Cene animatora kreću se od 50 evra pa naviše.

Sve zavisi od toga koliko glamuroznu proslavu želite, koja igraonica je u pitanju i koliko vam gostiju dolazi, ali u proseku, teško je proslaviti rođendan bez minimum 500 evra.

Gde ste vi slavili rođendan svom detetu i koliko ste novca izdvojili? Pišite nam u komentarima...

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • crazy

    10. jun 2022. | 12:59

    Uzas, treba ti ozbiljna lova da ispratis sve rodjendane, jos ako imas troje dece pa da ispratis sve rodjendane njihovih drugara koji dodju kod vas pa to je kao neki kredit za stan koji otplacujes mesecno…

    Podelite komentar

  • Mici

    10. jun 2022. | 13:08

    Pomodarstva,pomodarstva.......e pa ocete moderno,onda cutite i placajte!!!

    Podelite komentar

  • xxx

    10. jun 2022. | 13:06

    Ma strasno,pravite od dece debile

    Podelite komentar