• 0

Ljubavna priča Kejt Midlton i princa Vilijama: Par koji punih 18 godina privlači pažnju javnosti

Bliski prijatelji ovog para kažu da oni imaju "staromodni" brak, jer se veoma brinu jedno o drugom, ali na različite načine

  • 0
Kejt Midlton Princ Vilijam Foto: The Duke and Duchess of Cambridge/Kensington Palace/PA/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton su jedan od najvoljenijih kraljevskih parova u istoriji. Pre nego što su postali vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, par je izgradio jak i stabilan, pre svega prijateljski odnos, još dok su studirali.

- Kada sam prvi put sreo Kejt, znao sam da postoji nešto veoma posebno u vezi sa njom, želeo sam to da isražim, ali smo neko vreme bili samo prijatelji - rekao je princ Vilijam u čuvenom intervjuu 2010. godine, napravljenom povodom njihove veridbe.

Kako se ispostavilo, jaka prijateljska veza učinila je njihov odnos veoma čvrstim. Iako su bili u vezi tokom većeg dela studentskih dana, par se u jednom momentu razišao. Međutim, nisu dugo bili razdvojeni, jer su se u leto 2007. godine ponovo spojili.

Tri godine kasnije objavili su veridbu, a 2011. godine su se i venčali i svoj veliki dan obeležili ceremonijom iz bajke u Vestminsterskoj palati u Londonu.

Bliski prijatelji ovog para kažu da oni imaju "staromodni" brak, jer se veoma brinu jedno o drugom, ali na različite načine.

- Kejt donosi osećaj običnog života, za kojim je Vilijam oduvek žudeo - rekao je jedan od porodičnih prijatelja i dodao da je ona od njega napravila princa i oca.

Par danas ima troje dece, princa Džordža (9), princezu Šarlot (7) i princa Luisa (4). 

Ovo su neki od najznačajnijih događaja omiljenog kraljevskog para.

2001. godina, Kejt i Vilijam se upoznaju na koledžu

Kejt i Vilijam, kao što je pomenuto, upoznali su se dok su studirali na Univerzitetu Sent Endruz. Kako je kasnije govorila, njoj je trebalo nešto više vremena da se upoznaju, jer je bila stidljiva.

- Mislim da je rekao (Vilijam) da sam bila jarkocrvena u licu kada sam ga prvi put srela i da sam pobegla - ispričala je vojvotkinja u jednom intervjuu.

Prvo su postali veoma bliski prijatelji, a kasnije i par.

Kejt Midlton Princ Vilijam Foto: Ken Goff Rota / Goff Photos / Profimedia

2004. godina, objavljuju vezu

Godinu dana posle veze u tajnosti, slike Kejt i Vilijama izlaze u javnosti. Fotografije je objavio The Sun 1. aprila 2004. godine, a prijatelj para je kasnije potvrdio da su oni zajedno već neko vreme i da je Kejt Vilijamova devojka.

2007. godina, par se rastaje

Posle skoro pet godina zabavljanja, u aprilu 2007. godine par se rastaje na prijateljski način. Kako se u medijima tada navodilo, Kejt nije mogla da se izbori sa medijskom pažnjom, pa je svako krenuo svojim putem.

Međutim, dva meseca pošto je par bio na svim naslovnim stranama zbog raskida, u junu iste godine pojavile su se glasine da su ponovo zajedno.

2010. godina, princ Vilijam zaprosio Kejt

- Bilo je to na odmoru u Keniji, imali smo malo vremena i jednostavno sam tada odlučio da je pravi trenutak. Razgovarali smo već o braku, tako da to nije bilo veliko iznenađenje - rekao je kasnije princ Vilijam.

Kejt je rekla da je to bio krajnje romantičan događaj.

Princ Vilijam, Kejt Midlton Foto: Profimedia

2011. godine, Kejt Midlton i princ Vilijam se venčavaju

Neposredno uoči venčanja, kraljica Elizabeta II svog unuka je imenovala za vodjvodu, a Kejt za vojvotkinju.

Princ Vilijam je tako postao vojvoda od Kembridža, a Kejt Midlton vojvotkinja od Kembridža.

Iste godine, u aprilu mesecu, Kejt Midlton i princ Vilijam postali su muž i žena. Dugo najavljivano venčanje održano je 29. aprila 2011. godine u Vestministerskoj palati u Londonu. U to vreme se govorilo da je to najveći i najznačaniji kraljevski događaj još od venčanja princa Čarlsa i princeze Dajane 1981. godine.

Princ Hari je bio kum svom bratu, a on i Vilijam su se pojavili u tradicionalnim vojnim uniformama. Kejt je nosila haljinu dizajnera Aleksandra Mekvina.

2013. godine, dobijaju prvo dete

U julu 2013. godine, Kejt i Vilijam dobili su svoje prvo dete, sina princa Džordža Aleksandra Luisa, koga javnost osloljava sa princ Džordž od Kembridža.

2015 godine dobijaju drugo dete

Dana 2. maja 2015. godinne par je dobio drugo dete, a prvu ćerku. Na svet je došla Šarlot Elizabet Dajana, odnosno princeza Šarlot od Kembridža.

2018. godine, dobijaju treće dete

Četvoročlana porodica uvećana je za još jednog člana 23. aprila 2018. godine, kada je na svet došlo njihovo treće dete, sin Luis Artur Čarls.

Kejt i Vilijam inače svakodnevno privlače veliku pažnju javnosti i važe za skladan, pravi kraljevski par.

Njihovi koraci, ali i koraci njihove dece prate se netremice, a osim medija i publika je veoma bladonaklona prema njima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica