• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bili su najbogatiji na svetu, a strahovali da li će dobiti nove cipele: Bivša žena Bila Gejtsa o roditeljstvu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikada nije htela da njena deca misle da su zbog bogatstva posebna od ostale dece

  • 1
Bill Melinda Gates, Bil Melinda Gejts Foto: Profimedia/EMMANUEL DUNAND/AFP

Bil Gejts je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Sve je obezbedio svojoj porodici i ništa im ne manjka. Ipak, bilo je potrebno vreme pronaći neki način kako da ih vaspita, zajedno sa sada bivšom suprugom Melindom Frenč Gejts, kao i ostalu decu koja nisu imućna.

Oni nisu hteli da odgajaju decu kao onu koja na sve imaju pravo, pa su zato radili na tome da im usade vaspitanje "srednje klase".

- Mislim da je to bilo mnogo više vaspitanje u kakvom sam ja odrasla: domaćinstvo iz srednje klase u kome je novac diktirao da li ću te godine dobiti dodatni par cipela ili ne. I mislila sam da je to dobar princip - rekla je Melinda, prenosi "CNBC".

Ona je upitana od strane novinara kako to da su njihova deca "prizemljena", a jedna su od najbogatijih porodica na svetu. Njen odgovor mnogima može da posluži kao vodilja.

Bill Gates, Bil Gejts Foto: Tanjug/AP

Melinda je odrasla u Dalasu, jedno je od četvoro dece u porodici inžinjera i domaćice. Za Bil Gejtsa se udala 1994. godine i u tom braku su dobili troje dece. Nažalost, razveli su se 2021. godine.

- Pre svega, imali su džeparac, tako da im apsolutno nismo samo kupovali stvari. I oni su ili morali da kupe nešto svojim novcem ili da to stave na svoju listu želja, da bi to možda dobili od bake i dede ili od nas na rođendan ili Božić - rekla je Melinda.

Bivša supruga Bila Gejtsa je bila iskrena sa decom o tome kako bi poreklo porodice u kojoj odrastaju moglo da ih izoluje od vršnjaka. Upozorila ih je da se nikada ne hvale skupim putovanjima, kao da je to tipično za sve. Nikada nije želela da odgaja onu vrstu bogate dece koja bi videla ime svoje porodice na zgradi i verovala da imaju pravo na poseban tretman.

Šta vi mislite o njenom "sistemu" vaspitanja?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Game Over: Ko je Melinda Gejts

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Татјана

    30. avgust 2024. | 07:37

    Njen sistem odličan za razvod braka!

    Podelite komentar