• 0
 ≫ 

Babica otkrila trik koji će pomoći bebi da podrigne za samo nekoliko sekundi

 ≫ 

Trik koji štedi vreme i olakšava bebi grčeve

  • 0
beba, novorođenče

Foto: Pixabay

Roditelji novorođenčadi dobro znaju šta znači kada treba da čekate da beba podrigne nakon jela, a ovo čekanje je još nezgodnije kada se dešava tokom noći, prenosi The Sun.

Bebe uzrasta do 6 meseci nakon svagog konzuriranja majčinog ili adaptiranog mleka treba držati uspravno kako bi podrignule.

Prilikom sisanja ili uzimanja mleka iz flašice, beba proguta i vazduh. S obzirom da to može izazvati bljuckanje, nervozu i gasove, poželjno je da beba podrigne posle svakog obroka, odnosno da se oslobodi progutanog vazduha.

@enchantednanny #baby #newborn #newbornbaby ♬ original sound - The Enchanted Nanny

Nekada se dešava da roditelji moraju da čekaju i više od pola sata na bebin podrig, a to ume da bude rilično zamorno dok su bebe još male i bude se noću kako bi sisale.

Zato je jedna babica na svom Tik Toku podelila trik zbog kojeg će beba brzo izbaciti višak vazduha. Ovaj trik odnosi se i na bebe koje sisaju i na one koje piju mleko iz flašice.

Danijela, babica iz Velike Britanije demonstrirala je trik u videu koji je objavila na Tik Toku. Nakon sisanja, ona rukama drži bebu ispod ramena, onda je blago tapka po leđima. Nakon toga stavlja bebu leđima okrenutoj ka sebi, a ruka joj stoji preko bebinih grudi i poslednji položaj je stavljanje bebinih grudi na rame tako da su bebine ruke oslonjene na naša leđa.

Da li vi imate neki trik koji ste koristili kako bi beba izbacila višak vazduha? Pišite nam u komentarima...

Video: Patronažna sestra otkrila jednostavan trik koji smiruje bebe i pomaže kod grčeva

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica