• 1

Anđelina Džoli o svojoj deci: "Draže mi je da sami odlučuju kako odrastaju"

Razumevanje, poštovanje i otvorenost prema drugima za njih postali gotovo organski pojmovi

  • 1
Anđelina Džoli Angelina Jolie

Foto: Profimedia/Zuma Press/Massimo Insabato

Anđelina Džoli nije samo snažan zagovornik prava ljudi i dece, ona se zalaže i za ekološka pitanja i pitanja očuvanja prirode. U novom intervjuu za magazin "Madame Figaro", govorila je o tome kakve izbore donosi kada su u pitanju njena deca, koju deli sa bivšim mužem Bredom Pitom - Medoks, Paks, Zahara, Šajlo, Noks i Vivijen.

Sa čitaocima je podelila i to da deo godine provede u Kambodži, zemlji za koju je posebno vezana imajući u vidu da je njeno najstarije dete, dvadesetogodišnji Medoks, tamo i rođen.

- Moje srce je vezano za nekoliko zemalja, a pre svega za zemlje rođenja i nasleđa moje dece. Ali moram da kažem da je Kambodža bila prva zemlja sa kojom sam uspostavila veoma jaku vezu. Tamo sam živela i zaista upoznala taj narod. Štaviše, tamo sam postala svesna problema izbeglica.

- Kada sam prvi put posetila Kambodžu 2000. godine, nisam znala ništa o zemlji i bila sam zapanjena razmerom svog neznanja. Volim narod Kambodže svim srcem. A moj sin Medoks, moj najstariji, bio je taj koji me je učinio majkom.

Takođe je govorila o tome kako podiže svoju decu sa ekološkim načinom razmišljanja, objašnjavajući šta to za njih znači i kako oni to shvataju.

- Verujem da je nova generacija mnogo svesnija i budnija nego što smo mi bili u istom uzrastu. Naravno, lako je postati zabrinut za budućnost kada vidimo neadekvatnost zakona ili sporost političara da promene stvari. Sa svoje strane, dajem sve od sebe da obrazujem mlade ljude iz globalne perspektive, uključujući i životnu sredinu. Čak sam i koautor knjige na ovu temu u kojoj se govori o pravima dece i mladih. Što se tiče sopstvene dece, trudim se da ne budem takva majka koja govori o tome zašto je važno razmišljati o životnoj sredini. Bilo mi je draže da sami odlučuju kako odrastaju, tako što uranjaju u različita okruženja, tako što sklapaju prijateljstva iz različitih kultura, ukratko, da žive i osete najviše emocija i mogućih iskustava. Verujem da su razumevanje, poštovanje i otvorenost prema drugima za njih postali gotovo organski pojmovi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Rastko

    28. jun 2022. | 12:43

    Na tako lepe reci i moj ko kvasac raste !

    Podelite komentar