• 2

Lejla ima sindrom neočešljane kose, majka priznaje: "Njene vlasi je nemoguće dovesti u red"

Ovaj redak genetski sindrom koji je imao i slavni naučnik Albert Ajnštajn uglavnom se povlači u adolescenciji

  • 2

U svetu postoji svega stotinu dece koja imaju takozvani sindrom neočešljane kose. Jedno od te dece je i 17-mesečna Lejla Dejvis iz Great Blakenhama u Sufolku.

- Kosa joj je bila lepršava do prve godine života, a onda je počela da raste uvis - kaže za "The Telegraf" njena majka Šarlot (28).

- U početku nisam to prihvatala i ubeđivala sam sebe da će doći dan kad će Lejli kosa početi da raste uobičajeno, kao i drugoj deci.

Ali, kako je vreme odmicalo, tako je majka preslatke devojčice shvatala da je njena ćerka ipak drugačija od drugih mališana - bar kad je reč o kosi. Informisala se i saznala da bi malena Lejla možda mogla da pati od takozvanog sindroma neočešljane kose, veoma retkog stanja koje se razvija do treće godine života.

- U početku nisam htela da je vodim na testiranje, ali kako je vreme prolazilo, a Lejlina kosa je nastavila da raste uvis, promenila sam odluku i odvela je na testiranje - otkrila je Šarlot i dodala da je Lejline vlasi nemoguće dovesti u red.

Sindrom neočešljane kose, odnosno staklene kose, najčešće se javlja kod dece koja imaju svetle vlasi koje je nemoguće raščešljati. Ovaj sindrom se uglavnom povlači kada dete uđe u adolescenciju, ali je do tada prava muka i sam pokušaj da vlasi budu očešljane i ukroćene. Ipak, upravo zbog toga ova deca izgledaju neodoljivo, a uz to i mlađe od svojih vršnjaka.

Korišćenje balzama može donekle da popravi situaciju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by @laylas_locks

Sindrom neočešljane kose ima i maleni Loklan Semples iz Atlante, čiji su roditelji, baš kao i mama male Lejle, otvorili nalog na društvenim mrežama kako bi upoznali ljude sa ovim retkim stanjem.

- Nadam se da će zavoleti svoj jedinstveni izgled i ceniti ga na pravi način - navela je Lejlina mama u opisu profila na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Siki

    27. jul 2022. | 13:07

    Andjele mali❤️

    Podelite komentar

  • Vadiljevic

    27. jul 2022. | 15:13

    👩‍🌾👩‍🌾bas je slatka i ona i njena kosica👩‍🌾

    Podelite komentar