• 5

Američka atletičarka u suzama: "Ponestaje mi vremena da postanem majka"

Atletičarka je odlučila da zamrzne svoje jajne ćelije kako bi ostvarila svoju želju - da ima porodicu

  • 5
Lolo Jones

Foto: Profimedia/Getty images/TOM PENNINGTON

Amerčka atletičarka Lolo Džons (39) objavila je na svom profilu na "Instagramu" da priprema telo za vantelesnu oplodnju, prenosi "Yahoo.com". Napisala je da počinje proces zamrzavanja jajnih ćelija u nadi da će moći da dobije dete vantelesnom oplodnjom.

Vidno uplakana Lolo objasnila je u videu kako želi porodicu, ali je provela godine čekajući da se pojavi muškarac koji bi započeo to putovanje.

Budući da puni 40 godina, atletičarka je odlučila da preuzme stvar u svoje ruke i započne prve korake u procesu vantelesne oplodnje, koji uključuju zamrzavanje jajnih ćelija.

Ovaj proces uključuje davanje injekcija hormona i odlaske na preglede kako bi se utvrdilo da sa procesom može da se nastavi.

- Užasnuta sam. Petnaest dana pred moj 40. rođendan. Ništa me nije uplašilo više od osećaja da mi ponestaje vremena da imam porodicu. Prvobitno sam želela da zamrznem jajne ćelije kada sam imala 30 godina. Mislila sam da ću upoznati supruga i da će sve funkcionisati kako treba. Evo me skoro 10 godina nakon i ništa se nije desilo – napisala je ona kraj objave na "Instagramu".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lolo Jones (@lolojones)

Kako bi rešila svoju anksioznost i nemir oko rađanja dece, započela je proces pripreme za vantelesnu oplodnju. Atletičarka i učesnica "Velikog brata" saznala je da ima veliku zalihu jajnih ćelija i da sada može da otpočne proces njihovog zamrzavanja.

- Želim da ohrabrim žene da proveravaju broj jajnih ćelija i ranije. Nismo sve iste. Možete da imate 35 godina i da imate broj jajnih ćelija kao neko ko ima 25 godina, a možete da imate i 25 godina i da već gubite jajne ćelije u velikoj meri. Ako znate da želite porodicu, ali to sada ne možete da ispunite zbog karijere ili zato što nemate partnera, pokušajte da zamrznete jajne ćelije - savetovala je ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Hulk

    4. avgust 2022. | 21:23

    Čekala princa na belom konju a na kraju će i konj biti dobar samo da ga nađe.

    Podelite komentar

  • 534

    4. avgust 2022. | 21:21

    U životu je sve u prioritetima. Ono što ti je bitno staviš na početak liste a ostalo na kraj. Ne žuri devojčice. Sada i muškarci mogu biti trudni pa nek bebu nosi tvoj muž dok ti trčkaraš.

    Podelite komentar

  • Lord

    4. avgust 2022. | 20:07

    Pa sta cekas?

    Podelite komentar