• 0

Viktorija je prvi put zatrudnela u 46. godini: "Mislila sam da nikad neću postati mama"

Iako je znala da postoji rizik po nju i bebu, Viktorija je bila spremna na sve kako bi rodila dete

  • 0

Da li postoje savršene godine kada treba roditi dete? Na ovo pitanje svako će odgovoriti na svoj način.

Odluka kada treba roditi dete zavisi ne samo od godina, nego i od mentalnog i fizičkog stanja roditelja. Iako s godinama raste i rizik od brojnih naslednih bolesti i stanja koja bi se možda mogla izbeći u mlađim godinama, danas možemo videti brojne primere majki koje su dete rodile u 40-im.

Jedna od njih je Viktorija Kaningem (47) koja je postala majka prošle godine, kad je na svet donela dečaka.

Viktorija je 2002. godine bila u braku sa tadašnjim mužem Markom, a kako kaže, tada nije razmišljala o deci, jer je bila posvećena podučavanju joge i pilatesa.

- Osećala sam da u mom životu nema mesta za decu. Međutim, kada sam napunila 30 godina, moj biološki sat je krenuo da otkucava, a Markov stav da ne želi decu se nije promenio - priseća se Viktorija.

Posle 13 godina braka, Viktorija i Marko doneli su odluku da se zbog različitih pogleda na svet i stavova raziđu i stave tačku na brak.

- Ostala sam sama, a već sam imala 40 godina. Bla sam slomljena što je moj san o majčinstvu završen. Međutim, nisam htela da odustanem od ljubavi, pa sam preko interneta upoznala Stjuarta koji je tada imao 41 godinu - kaže Viktorija.

Pre dve godine, Viktorija i Stjuart počeli su da žive zajedno. Oboje su delili san da imaju dete.

- U početku smo, kao i većina parova, koristili kontracepciju, ali smo onda odlučili da prestanemo i da radimo na bebi. Krajem januara 2021. godine, shvatila sam da mi kasni menstruacija. U početku sam bila sigurna da je u pitanju perimenopauza, ali kada nisam dobila ni početkom idućeg meseca, mali glas iznutra je pitao: "Da li si možda trudna?". Stjuart je otišao i kupio test, a kada sam videla da je pozitivan, moj svet je stao - kaže ona.

Kad je otišla kod doktora, odmah joj je rečeno da postoji povećan rizik za nju i bebu.

- Do 37. nedelje moja anksioznost bila je toliko loša da su lekari pristali na rani carski rez. Kad sam ugledala svog sina, to je bila ljubav na prvi pogled, a Stjuart je bio podjednako oduševljen što je konačno postao tata. To što sam postala mama promenilo mi je život zauvek - rekla je ona.

Kako kažu Viktorija i Stjuart, dešava se da ih ljudi gledaju čudno i misle da oni nisu roditelji njihovom sinu, ali da ih takva mišljenja uopšte ne dotiču.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica