• 0

"Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice": Princeza Danica podržala mlade sportistkinje na terenu

U Vrnjačkoj Banji održan je III Kraljevski kup „Kraljice Marije“ pod pokroviteljstvom princeze Danice Karađorđević

  • 0

Na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja održan je III Kraljevski kup "Kraljice Marije" u fudbalu za devojčice, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. princeze Danice Karađorđević, a u organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ i uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Više od 160 devojčica iz osam klubova iz raznih delova naše zemlje i susedne Crne Gore uzelo je učešće u takmičenju, spremne da pokažu kakvu energiju i lepotu nosi ženski fudbal.

Početni udarac na svečanoj ceremoniji otvaranja izvela je pokroviteljka takmičenja Nj.K.V. princeza Danica Karađorđević, koja od početka podržava takmičenje i vrednosti na kojima ono počiva.

- Svi zajedno treba da pomognemo razvoj ženskog fudbala i razvoj ženskog sporta uopšte, a slika koju šaljemo iz Vrnjačke Banje biće veliki doprinos tome - rekla je princeza Danica Karađorđević na otvaranju ovog važnog sportskog takmičenja.

- Želim da zahvalim domaćinima na velikom trudu i energiji koju ulažu iz godine u godinu, a devojčicama da nastave da treniraju i bore se, kao i da pokažu svu lepotu i borbenost ženskog fudbala. Fudbal je za sve, fudbal je za devojcice!

Turnir je započeo minutom ćutanja i odavanjem pošte žrtvama tragedije koja je pogodila Cetinje.

U nastavku takmičenja pokazano je zašto ženski fudbal privlači sve više pažnje, što zbog veštine devojaka, što zbog lepote igre i fer-pleja.

U velikom finalu, prošlogodišnji osvajač ŽFK "Mladost" iz Podgorice uspeo je da odbrani trofej protiv sjajne ekipe ŽFK "Vučice" Vučje Leskovac, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽFK "Jedinstva" iz Uba.

Veliki trofej Kupa Kraljice Marije stajaće još godinu dana u Podgorici.

Pokroviteljka turnira, Nj.K.V. Princeza Danica uručila je trofej pobedniku na ceremoniji zatvaranja turnira.

Za najboljeg strelca proglašena je Angelina Drešaj iz "Mladosti", za najboljeg golmana Maja Pešić iz "Vučica", a za najbolju igračicu turnira proglašena je Tijana Martić iz "Jedinstva".

Cilj takmičenja je afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, Vrnjačke Banje kao opštine okrenute razvoju sporta kod devojčica i kup takmičenje koje treba da postane tradicionalno i da okuplja sportistkinje iz zemlje i regiona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica