• 0
 ≫ 

Svakodnevna aktivnost od 10 minuta zauvek će sprečiti dečije napade besa

 ≫ 

Probajte i vi "čudo od deset minuta"

  • 0
dete, devojčica, plače, razmažena, razmaženo dete Foto: Shutterstock

Imate problem s detetom koje ispoljava bes, vrišti i udara? Potrebno vam je samo malo vremena u kojem ćete biti fokusirani na dete kako biste prekorenuli stvari.

Kako prenosi "Huffpost" jedna porodica suočila se sa problemom kada im je na svet došlo drugo dete. Njihov stariji sin koji je tada imao 3 godine vrištao bi iz sveg glasa kada bi bio ljut.

U očaju čitanja o tantrumima i napadima besa kod dece majka je naišla na profil na Instagramu terapeutkinje Kristin Galan koja drži kurseve za roditelje kako da kanališu bes svojih mališana.

Kurs se naziva "Čudo od deset minuta“, a reč je o tome da svom mališanu treba da dodate 10 minuta svoje nepodeljene pažnje, bez telefona, bez kućnih poslova, bez braće i sestara i pustite ga da preuzme vođstvo u aktivnosti koju želi da izabere.

Mnogi bi rekli da su po ceo dan sa svojom decom, ali jako je važno kakvo je to vreme koje provodite zajedno. Važno je da "ispunite rezervoar“ pažnje vašeg deteta tako što ćete ga staviti u centar vaše pažnje. Kada ispunite njihov "rezervoar pažnje“ onda deca neće morati da pribegavaju lošem ponašanju kako bi dobili više pažnje.

Čak i ako smo sa decom po ceo dan, fokusirano, posvećeno vreme jedan na jedan, apsolutno menja dečije ponašanje, tvrdi terapeutkinja.

- To vreme je rezervisano samo za vas i starije dete, igrate se čega ono poželi da se igra i ništa vam drugo ne skreće pažnju – objašnjava ona.

Ona objašnjava da roditelji greše kada misle da je deci potrebno da ih roditelji odvedu u lina park ili zološki vrt da bi bili srećni.

- To vreme ne morate da provodite nigde posebno. Istina je da vaše dete želi vas, pa gde god da se nalazite - zaljučila je ona.

Probajte, možda ovo bude efikasan način da pobedite tantrume kod vašeg deteta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica