• 2

Da li je ikada u redu da idete na odmor bez dece? Evo šta kažu roditelji

- Nikada ne bih otišao na odmor bez dece, brinuo bih kako se oni osećaju bez nas - kaže jedan tata, ali ne dele svi njegovo mišljenje

  • 2
leto, letovanje, more, porodica, deca

Foto: Pixabay

Neki ljudi ne bi mogli da zamisle odlazak na odmor bez dece, dok bi drugi odmor s decom opisali kao sve samo ne odmor.

Pa, da li je ikada u redu da odemo na odmor bez dece?

Za mnoge parove koji su tek osnovali porodicu ideja o nekoliko dana na plaži sa decom zvuči kao raj.

S druge strane, za mnoge roditelje beg na letovanje samo sa bračnim partnerom zvuči kao odlična ideja za pravi odmor i nadoknadu preko potrebnog vremena nasamo sa partnerom.

Uprkos tome, mnogi roditelji nikada ne bi otišli na odmor bez svoje dece. Nedostajali bi im previše da bi ih ostavili kod kuće.

Jedna majka, blogerka, je rekla: "Koliko god da bih volela da odem sa mužem bez dece, shvatila sam da ne mogu, jer ne mogu jedan dan da preživim kada nisu tu. Nedostaju mi dok su u vrtiću i školi, kao da su odsutni godinu dana".

letovanje, porodični odmor, porodica, roditelji deca, more, plaža

Foto: Shutterstock

Jedan tata je izjavio da nikada ne bi otišao na odmor bez dece, jer bi bio jako zabrinut kako se oni osećaju bez roditelja, a i zato što bi se osećao krivim što je potrošio toliko novca samo na sebe i suprugu.

Ipak, ako prelistate forume i društvene mreže na temu odlaska na odmor bez dece naići ćete i na veliku većinu roditelja koji smatraju da treba da se ide na odmor bez dece. Oni smatraju da je sasvim normalno da želite da provedete vreme bez dece, da je to vreme dragoceno za vaš brak i da tada treba da se posvetite jedno drugome. Naravno, ističu, prvo osigurajte da deci ništa ne zafali.

Kakvog ste vi stava? Da li biste išli na odmor bez dece i da li bi vas grizla savst što ste negde bez njih? Pišite nam u komentarima...

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Jasmina Spasic

    19. avgust 2022. | 18:43

    Pored 4 dece odmor bi mi dobro dosao,jer na odmoru nisam bila 20 godina.Drage volje bih pristala da mi neko pazi decu a ja sa muzem da negde odem na mesec dana odmora. Ne bi mogli da me nadju koliko god da im trebam tih mesec dana,za decu ne bi ni pitala jer su mi se popeli na glavu.Verujem da bi ta Dadilja dobila rogove za tih mesec dana.Niti bi spavala niti bi jela normalno a od jutra do sutra se ne bi mogla otkaciti pranja kupanja spremanja ciscenja brisanja namestanja slaganja,radni dan bi joj pocinjao naj kasnije u pola 7 ujutro a zavrsavao u ponoc.I tako svaki dan.

    Podelite komentar