• 0

Da li će vaše dete imati napad besa dok putujete? Matematičari ponudili formulu da to predvidite

Putovanje kolima od 70 minuta prosečnom detetu je potrebno da izazove bes

  • 0
dete, plače, auto sedište Foto: Shutterstock

Stručnjak za matematiku ponudio je tačnu formulu za predviđanje da li će kod vašeg deteta doći do napada besa tokom dugog putovanja kolima, piše "Mirror".

Mnogi roditelji znaju šta znači kada dete ne želi mirno da sedi u auto-sedištu, a ovaj problem postaje još veći kada poradica ide na duži put.

Dr Džejms Hind, statističar sa Univerziteta Notingem, napravio je šifru za predviđanje besa u kolima, a tačna formula bi mogla da pomogne da sprečimo ove neprijatnosti u kolima.

Formula je sledeća: T = 70 + 0,5E + 15F – 10S

Istraživanje dr Hinda pokazalo je da je vreme (T) koje je prosečnom detetu potrebno da izazove bes je putovanje kolima od 70 minuta.

Šanse se smanjuju svakim minutom kada se dete zabavlja (E) dok će hrana (F) pomoći roditeljima da odlože napad besa za čak 15 minuta. Utvrđeno je da posedovanje braće ili sestara u kolima (S) povećava mogućnost tantruma za čak 10 minuta.

Istraživanje je pokazalo i da prosečno dete nakon 32 minuta putovanja postavlja pitanje „da li smo stigli“ i ponoviće ga još najmanje četiri puta tokom putovanja.

Uzrok dečjeg besa na zadnjem sedištu uglavnom je izazvan predugim putovanjem, tvrde roditelji, a odmah zatim je razlog glad.

dete, plače, ljuto, autosedište Foto: Pixabay

Dr Hind daje najbolje izglede roditeljima s jednim detetom jer mogu da ga zabavljaju i podmićuju hranom, pa vožnja može da traje i dva sata bez stajanja.

- Nažalost, dvoje dece, bez ikakve zabave i grickalica može da izazove bes već nakon 40 minuta vožnje. Zabava jeste ključna, ali i to nekada ne uspeva na dugačkim putovanjima.

- Zato je važno da pravite pauze kako biste "resetovali sat" i to je najvažnije za sprečavanje izliva besa, ali i sigurnost za roditelje da ne budu umorni tokom vožnje - zaključio je dr Hind.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica