• 1
 ≫ 

Majčinska ljubav ne poznaje granice: Bolesnog sina nosi na leđima i zajedno putuju po svetu

 ≫ 

Niki je svesna da je sve starija i da će joj nošenje sina na leđima postajati sve teže, pa Džimi koristi i invalidska kolica

  • 1
Niki Antram Foto: Facebook/Niki Antram

Nema ničeg lepšeg, iskrenijeg i čistijeg od ljubavi jedne majke prema detetu koje u sebi nosi devet meseci i pokloni mu život. Kaže se da ništa na svetu ne postoji jače od majčinske ljubavi, a da je to tako dokazuje i Niki Antram (44), samohrana majka iz Australije.

Naime, njen sin Džimi (27) je nepokretan, te ga ona nosi na leđima i tako zajedno putuju na razna mesta. Džimi je rođen sa fizičkim i mentalnim invaliditetom. I ne samo to, Džimi je slep, te mu je potrebna konstantna nega.

Niki ga je rodila kada je imala samo 17 godina, ali se i tad zaklela sebi da će mu priuštiti najlepši život. Iako Džimi ne vidi, on uživa sa svojom majkom, jer je iskusio da roni sa delfinima, da jašenje konja, pa čak da i leti balonom.

Niki je svesna da je sve starija i da će joj nošenje sina na leđima postajati sve teže, pa Džimi koristi i invalidska kolica.

- Kada planiram naše putovanje, uvek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odeće, jastučnica i posteljine. Sve unapred pripremim i najavljujem naš dolazak gde god da idemo, u restoranima, hotelima, na različitim atrakcijama - ispričala je ova žena.

- Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da ih unapred obavestim ko im dolazi, kako bih bila sigurna da smo se razumeli i da će sve proći kako treba - dodaje.

Kao jedinu manu ovih putovanja, Niki izdvaja smeštaj koji nije uvek lako naći.

- Srećna sam, jer Džimi ima slična interesovanja kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, vodi i avanturama. Od Balija do Havaja ostajali smo napolju po celu noć, jer i on voli da se zabavlja, a ja pronalazim načine kako da mu osiguram dobar život pun avantura. Većinu vremena on uživa i u najjednostavnijim stvarima - govori Niki o avanturama sa svojim sinom.

Niki kaže da svaki dan zajedno uče nove reči i pokrete i da je on njena inspiracija.

-  Uvek je srećan i nasmejan. Ponekad se pitam kako da budem tužna kada vidim njega nasmejanog, iako nikada nije video boje, oblike, dugu..., on ipak sedi i smeši mi se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali siguran sam da u mislima ima sliku o tome kako izgledam - zaključuje ova hrabra mama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Dasa

    3. septembar 2022. | 17:47

    Jaka prica posle koje nismo isti...!!!

    Podelite komentar