• 2
 ≫ 

Meda Padington oprostio se od kraljice: Njih dvoje su letos imali slatku malu čajanku

 ≫ 

Lik iz dečijih knjiga i ranije je dovođen u kontekst sa kraljicom

  • 2
Queen Elizabeth, Paddington Bear Foto: Profimedia/BACKGRID / Backgrid UK

Žaljenje zbog smrti britanske kraljice Elizabete II nastaviće se tokom sledećih 10 dana, a povodom događaja oglasio čak i Medved Padington, popularni lik iz dečijih knjiga, sa kojim je kraljica snimila video ovog leta.

"Hvala gospođo na svemu", navodi se u tvitu naloga Mede Padingtona. Objava je za manje od jednog dana dobila preko 800.000 pozitivnih reakcija.

Kako je počela posebna veza mede i kraljice?

Prijateljstvo između kraljice Elizabete i Padingtona počelo je ranije ove godine nakon što su se zajedno pojavili zajedno u slatkom videu namenjenog proslavljanju platinastog jubileja Njenog Veličanstva. Snimak od dva i po minuta premijerno je prikazan na Bi-Bi-Siju u junu u okviru proslave jubileja.

Na snimku, kraljica i njen krzneni prijatelj sede zajedno na čaju, a Padington pokazuje kraljici kako uvek drži sendvič sa marmeladom, njegov omiljeni, ispod svog crvenog šešira. U slatkom preokretu, kraljica otkriva da je i ona ljubitelj sendviča sa marmeladom i da ih uvek drži u svojoj torbici.

Pred kraj videa, Padington čestita kraljici na spektakularnih 70 godina na tronu. "Srećan jubilej gospođo. I hvala. Za sve", kaže joj. Njeno Veličanstvo se osmehuje i odgovara: "To je veoma ljubazno".

Ovaj video nije bio prvi put da se medved Padington, koga je kreirao britanski pisac knjiga za decu Majkl Bond i koji se prvi put pojavio u Bondovoj knjizi iz 1958. "Medved zvani Padington", pominje u istom kontekstu sa kraljicom.

Bond je 1986. godine napisao knjigu "Padington u palati".

Iako Padington zapravo nikada ne upoznaje kraljicu u knjizi, on ju je uočio na jednom od prozora palate. Ranije ove godine, kraljičino prijateljstvo sa Padingtonom proslavilo se ilustracijom britanske umetnice Eleonor Tomlinson.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Eleanor Tomlinson (@eleanortomlinsonart)

Slika, koju obožavaoci dele na društvenim mrežama nakon smrti Njenog Veličanstva, prikazuje njih dvoje kako hodaju ruku pod ruku pored jednog od kraljičinih voljenih korgija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • DARKO 100%

    10. septembar 2022. | 16:33

    Koliko je napisano tekstova ovih dana o njoj toliko nije nikad o nijednom Srpskom velikanu,pocecu jos i da pomislim da zivim u velikoj Britaniji i da mi je ona kraljica a u buducnosti Carls kralj

    Podelite komentar

  • John

    10. septembar 2022. | 16:35

    Awww IC so kjut

    Podelite komentar