• 9

Sličnost o kojoj priča ceo svet: Kraljica Elizabeta II živi kroz osmeh princeze Šarlot

Još su fotografije princeze iz najranijih godina pokazivale veliku sličnost sa kraljicom

  • 9
Princeza Elizabeta i Šarlota

Foto: Shutterstock Editorial, PA Images / Alamy / Profimedia

Da potomci fizički liče na svoje pretke nije ništa neobično i neočekivano, ali kada vam je predak engleska kraljica, o tome priča ceo svet. Malo ko u britanskoj kraljevskoj porodici liči na nekog srodnika kao što je to slučaj sa princezom Šarlot, ćerkom princa od Velsa Vilijama i princeze Kejt Midlton, koja izuzetno liči na svoju prabaku Elizabetu II. Fotografije preminule kraljice kada je bila devojčica izgledaju kao da je princeza Šarlot na crno-belim uspomenama.

Šarlot Elizabeta Dajana drugo je dete princa Vilijama i princeze Kejt. Ona je treća u redu za britanski presto, posle svog oca i starijeg brata. Rođena 2. maja 2015. godine u 08.34 časa u bolnici Svete Marije u Londonu, princeza je postala javnosti bliska. Predstavljena je prvi put manje od 10 sati nakon što je rođena, ispred bolnice sa roditeljima.

Znamenitosti celog sveta kao što su Londonsko oko i Trafalgar skver u Londonu, fontana i Kula sveta u Otavi bili obojeni u roze, u čast njenog rođenja. Vest o njenom dolasku na svet 4. maja oglasili u i topovi koji su pucali u Hajd parku i Londonskom taueru. Nadbiskup kenterberijski krstio ju je u hramu Svete Marije Magdalene.

 

I baš je njena prabaka, kraljica Elizabeta II načinila jedan presedan koji se odnosio direktno na Šarlot.

Postala je prva princeza u istoriji koja nije pomerena sa britanskog reda za presto iako je 23. aprila 2018. godine dobila brata. Kraljica je 2011. godine stvorila tu promenu u naslednom pravu, te je Šarlot treća u redu za britanski presto.

 

Posle kraljičine smrti njena titula glasi princeza Šarlot od Kornvola i Kembridža.

Još su fotografije princeze iz najranijih godina pokazivale veliku sličnost sa kraljicom, a posebnu pažnju izazavale su one koje su objavljene nakon sedmog rođendana uvek nasmejane Šarlot.

Princeza Šarlot

Foto: Tanjug/AP

Fotografije nastale u Norfolku snimila je Kejt Midlton lično. Inače strastveni fotograf-amater i pokroviteljka Kraljevskog fotografskog društva, fotografisala je lik nasmejane princeza dok sedi među zvončićima i grli svog ljubimca koker španijela Orlu, a ti prizori obiši su svet. Posebno po komentarima sličnosti sa kraljicom.

Crte lica princeze Šarlot i kraljice mnogi mediji su navodili kao zapanjujuće slične, posebno oči, nos i osmeh, koji su mnogi nazivali drskim.

Devojčica koja je ostala da svet podseća na osmeh vladarke koja je najduže upravljala britanskim prestolom možda produži i jaku povezanst sa narodom svoje zemlje, koju je njena prabaka uživala decenijma.

Video: Prinčevi Vilijam i Hari prvi put zajedno u javnosti od raskola: Sa suprugama odali poštu kraljici

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Cvet

    11. septembar 2022. | 12:44

    Ne pada iver daleko od klade . Dok bude bilo budala biće i manipulanata vladara da dzabohljebare na tuđim leđima ! Pa tako i te sve princeze kraljevi i ostala lenština mogu se mirno fotografisati i setkati sa ručka na večeru i iz hotela u hotel dok im sklave i gaće pridržavaju !

    Podelite komentar

  • Marina

    11. septembar 2022. | 13:12

    Ko klonirana Elizabeta.

    Podelite komentar

  • N

    11. septembar 2022. | 14:43

    Uopšte ne liče

    Podelite komentar