• 0

25. septembra zakazan četvrti međunarodni Festival potpomognute oplodnje: Gosti lekari iz Srbije i Evrope

Ovaj jedinstven događaj, potpuno besplatno, nudi pregršt saveta, informacija i stručnu pomoć lekara iz zemlje i sveta

  • 0
vantelesna oplodnja, Spermatozoidi, Sperma, Veštačka oplodnja, vantelesna oplodnja, Beba iz epruvete, Začeće, oplodnja

Foto: Shutterstock

Udruženje Šansa za roditeljstvo, sada već tradicionalno, četvrti put, organizuje međunarodni Festival potpomognute oplodnje. Festival ima za cilj da skrene pažnju na važnost lečenja neplodnosti, upozna parove sa procedurom vantelesne oplodnje i donacije, i poveže lekare iz naše zemlje, kao i Evrope, sa pacijentima iz Srbije kojima je neophodna pomoć.

Četvrti međunarodni Festival potpomognute oplodnje pod sloganom „Za više beba“, održaće se 25. septembra u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu. Festival će biti otvoren od 10 do 20 časova i ulaz, kao i sav program i aktivnosti, je potpuno besplatan za sve posetioce.

Festival ima za cilj da svima koji žele potomstvo, a imaju poteškoće sa začećem, približi proces lečenja neplodnosti i procedure potpomognute oplodnje. Saveti na tu temu biće dostupni na mnogobrojnim diskusijama, kao i individualnim besplatnim konsultacijama sa lekarima iz naše zemlje, kao i eminentnim stručnjacima iz mnogih evropskih zemalja (Makedonije, Grčke, Turske, Češke, Rusije).

bebe, beba, deca

Foto: Shutterstock

Svoja mišljenja i iskustva, kao i besplatne korisne savete podeliće mnoštvo ginekologa, ali i hematologa, urologa, embriologa, psihologa, endokrinologa... Svih lekara koji zajedno čine multidisciplinarni, sveobuhvatni tim za lečenje neplodnosti.

- Raduje nas da smo i ove godine, sada već tradicionalno, okupili zvučna imena iz sfere lečenja neplodnosti iz Srbije, kao i drugih, mnogobrojnih evropskih zemalja. Udruženje Šansa za roditeljstvo godinama radi na tome da olakša put ka roditeljstvu mnogima koji to žele da postanu, a imaju poteškoća na tom putu. Svi događaji koje organizujemo imaju jedan cilj – da olakšaju proces lečenja steriliteta i Festival potpomognute oplodnje je kruna našeg rada i nešto na šta smo posebno ponosni.

Ovaj jedinstven događaj, potpuno besplatno, nudi pregršt saveta, informacija i stručnu pomoć koja nije tako lako dostupna i to je i razlog velikog interesovanja i posećenosti ovog događaja. Kao što i sam slogan festivala govori, imamo jedan cilj zbog kojeg sve ovo radimo – ZA VIŠE BEBA!.“  izjavila je Marijana Arizanović iz Udruženja Šansa za roditeljstvo.

Vantelesna oplodnja

Foto: Privatna arhiva

Osim panel diskusija i besplatnih konsultacija, kao i štandovskog dela festivala gde će se predstaviti mnoge klinike za vantelesnu oplodnju, laboratorije, prenatalni testovi i suplementi, na festivalu će biti prikazana „Laboratorija uživo“ – simulacija IVF laboratorije u kojoj će prisutnima biti pojašnjena procedura vantelesne oplodnje, zamrzavanja embriona, kao i posmatranje kretanja spermatozoida pod mikroskopom. Kao i prethodnih godina, uz pomoć psihologa, prisutni će imati priliku da iskažu svoje emocije kroz emotivne priče, poruke i crteže.

- Neplodnost je težak i fizički, ali i psihološki izazov, i iako nije bolest, jako boli. Festival potpomognute oplodnje je trenutno jedini način da, potpuno besplatno, na jednom mestu, čujete mišljenja stručnjaka o lečenju ovog problema, zato pozivamo sve kojima je pomoć potrebna da nam se priključe i da, još jednom, zajedno, pokušamo da pobedimo neplodnost – poručuju iz Udruženja Šansa za roditeljstvo.

Informacije o održavanju samog događaja, kao i prijava za besplatne konsultacije sa vto stručnjacima dostupni su na sajtu Festivala www.festival.sansazaroditeljstvo.org.rs kao i putem telefona 061/624-5224 i besplatnog nacionalnog broja za vantelesnu oplodnju 0800/333-030.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica