• 7
 ≫ 

"Žvrljotine" koje je dečak crtao na ruci otkrivaju strašnu realnost koja mu se dešava u školi

 ≫ 

- Hteo sam da pokažem koliko se često dešava nasilje u samo dva dana odlaska u školu. Jednostavno ne znamo šta se dešava s našom decom jer nismo tamo

  • 7
ruka, dete, žvrljotine, nasilje

Foto: Twitter/mattbeard02

Jedan korisnik je na "Tviteru" podelio fotografiju ruke svog sina koja je iscrtana crticama koje na prvi pogled izgledaju kao obične žvrljotine.

Ipak, istina iza ovih "žvrljotina" je dosta drugačija i strašnija.

Dečak je zapravo iscrtao 21 crticu koja predstavlja broj situacija u kojima je bio žrtva vršnjačkog nasilja i u kojima je bio maltretiran.

- Moj sin je u školi nešto više od nedelju dana. Na ruci je napravio zapisnik o tome koliko je puta u poslednja dva dana bio maltretiran, verbalno i fizički. Ukupno 21 put. Ovo je potresno. Škole treba više da se bave nasilnicima, a njihove roditelje treba kazniti - napisao je zabrinuti otac.

- Hteo sam da pokažem koliko se često dešava nasilje u samo dva dana odlaska u školu. Jednostavno ne znamo šta se dešava s našom decom jer nismo tamo - dodao je.

Brojni roditelji su dalje u komentarima pisali kako su njihova deca takođe bila žrtve vršnjačkog nasilja koje može da izazove niz problema kod deteta koje trpi zlostavljanje kao što je problem sa spavanjem i koncentracijom, nesigurnost, manjak samopuzdanja, misli o samopovređivanju, usamljenost, strah, a kod nekog i suicidne misli.

Baš zbog ovoga važno je da sa decom stvorimo posebnu vezu u kojoj će moći sve da kažu roditeljima, da znaju da se udalje od nasilnika i da pronađu odraslu osobu kojoj mogu da se obrate za pomoć.

Video: Ova deca postaju žrtve nasilja

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Zvele

    22. septembar 2022. | 09:25

    Nastavnici su degradirani po školama njihov autoritet je srozan navodno nekim pravima deteta, a to deca koja su nevaspitana i dolaze iz problematični porodica koriste da maltretiraju drugu decu. Porodica je osnov svega zdrava porodica zdrava država...

    Podelite komentar

  • BASA

    22. septembar 2022. | 09:28

    Upisati ih da vežbaju Borilačke veštine ! Karate , Aikido ili da treniraju Boks ! Tako je vreme odrastanja ! Roditelji rade po davanajst sati !

    Podelite komentar

  • Aca

    22. septembar 2022. | 10:00

    Neka deca su toliko razmazena da ih sve pogadja, neciji pogled ih iritira nedaj Boze da im se neko obrati na nacin koji im se ne svidja odmah je to nasilje, cvrga za novu frizuru to je tek nasilje...

    Podelite komentar