• 1
 ≫ 

Ikona horor filmova Džejmi Li Kurtis o svojoj transrodnoj ćerki: Ponosna sam što sam njena majka

 ≫ 

Iako je veoma posvećena majka, na pitanje da li je prepoznala znake da je njen sin, danas ćerka, transrodna osoba, Džjemi Li odgovara odrično

  • 1

Glumica Džejmi Li Kertis i njen suprug Kristofer Gest ponosni su roditelji ćerki Eni i Rubi, od kojih se potonja prošle godine izjasnila kao "trans". U nedavnom intervjuu, Rubi i njena majka su prvi put podelile svoju priču.

Legendarna glumica priznaje da su ona i njen suprug gledali kako im se dete menja „u čudu i ponosu”. Holivudska zvezda koja danas ima 63. godine i njen suprug usvojili su svoje najstarije dete, Eni, 1986. godine, a dve godine kasnije su usvojili i Rubi, koja je rođena kao Tomas 1996. godine.

Kertis je od samog početka bila veoma odana majka i nije se libila da zapostavi svoju karijeru zarad majčinstva.

- Moj život je veoma ispunjen. Kada se bavim glumom, to znači da moram da prepustim nekom drugom da radi posao koji ja želim da radim, a to je da vaspitavam svoju decu - priznala je ona, kao prenosi portal "Činjenice".

Ali čak i najaktivnijim roditeljima ponekad je potrebna pomoć da bi primetili važne promene u životu svog deteta.

Rubino putovanje je počelo kada je imala oko 16 godina, kada ju je jedan od njenih trans prijatelja pitao za njen pol. Tada je tvrdila da je muško, što je fizički i bila, ali je ubrzo nakon toga počela da se preispituje i razmišlja o tome. Rubi je tada odlučila da se ne oseća baš kao dečak.

Džejmi Li Kertis

Džejmi Li Kertis Foto: Profimedia

- Možda nisam bila Rubi sama po sebi, ali sam znala da sam drugačija - objasnila je devojka u u intervjuu. Rubi je priznala da je zbog negativnog iskustva koje je imala dok je bila na terapiji neko vreme oklevala da kaže da je trans. Nekoliko godina kasnije, dok je još bila Tomas, Rubi je otkrila osobi sa kojom je tada bila verena - da je možda trans.

- Volim te takvu kakva jesi - bile su reči njenog partnera.

Ali tek 2020. Rubi se odlučila da je vreme da razgovara sa roditeljima.

- Bilo je strašno, ali nisam bila zabrinuta - objasnila je ona. Ali koliko god da je želela da podeli kako se oseća, Rubi to nije mogla da kaže.

Na kraju je poslala poruku svojoj mami, a Džejmi ju je odmah pozvala da joj kaže da je uz nju. Glumica priznaje da je tokom njihovog prvog razgovora bilo "nekih suza". Na pitanje da li je osećala da je Rubi trans, Džejmi Li je rekla da je znala da Rubi ima dečka i da je ponekad koristila transrodnu zamenicu „mi“ kada bi govorila o sebi. 

- Ali rodni identitet i seksualna orijentacija su dve različite stvari - objasnila je glumica.

Džejmi je takođe rekla da je znala da Rubi igra ženske likove u video igricama, ali u to vreme nije mislila da je njena ćerka trans. Uprkos tome što je godinama bila uključena i podržavala LGBTQ+ zajednicu, Džejmi Li je priznala da je mnogo novih stvari morala da nauči i da se privikne nakon što se Rubi "razotkrila".

Rekla je da joj je najteže bilo da čuje ćerkino „mrtvo ime”.

- Više ne pristaje. Samo reč, ime koje ste dali detetu i kojim ga zovete ceo njihov život. To je naravno u početku bio izazov.

Za Džejmi i njenu porodicu učenje nove terminologije bilo je „evolutivno“. Kertis priznaje da ona i njen suprug i dalje imaju "povremene greške" sa upotrebom tačne zamenice za ćerku, ali Rubi kaže da joj to ne smeta toliko.

- Ne ljutim se na njih - jasna je Rubi.

Uprkos tome što imaju poznate roditelje, Rubi i Eni su prilično uzdržane. Rubi objašnjava da njen "izlazak" nije imao nikakve veze sa činjenicom da je njena mama poznata glumica.

- Dugi niz godina sam pokušavala da budem podalje od reflektora, ili sam barem radila najbolje što sam mogla. Srećna sam što sam vidljivija ako to pomaže drugima.

Rubi se nada da će ljudi i dalje da se odnose prema njoj  u odnosu na to kakva je osoba.

- Ali konačno će moći da vide ko sam oduvek bila, znate, iznutra. Sada to konačno mogu da pokažem spolja.

Nakon što su dali svoj prvi zajednički intervju kao majka i ćerka, Džejmi Li je podelila njihovu priču, rekavši: „Rubi, ponosna sam što sam tvoja majka. Danas više nego ikad.”

U maju ove godine, Džejmi je objavila i da se njena ćerka Rubi udaje. Kertisova nije krila uzbuđenje zbog vesti i nastavila je da širi radost dok je na svom Instagramu objavila seriju fotografija sa venčanja. Rubi i njena dugogodišnja partnerka Kintija venčali su se 29. maja ove godine. Srećan par uživao je u intimnom venčanju sa temom Vorld of Varcraft u dvorištu porodice Kertis. Da stvari budu još posebnije, Džejmi Li je takođe nosila kostim inspirisan video-igricom i čak je služila na venčanju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis)

Džejmi i ostatak porodice nastavljaju da s ljubavlju podržavaju Rubi i njenu partnerku, ali i naglašava da ne pokušava da „prisilno“ nametne ljudima njihovo iskustvo.

- Jednostavno kažem "Ovo je naše iskustvo, naše porodice". Ovde sam da podržim Rubi. To je moj posao. Baš kao što brinem, volim i podržavam njenu stariju sestru Eni na njenim putovanjima - zaključila je ikona horor filmova.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Kalabic

    30. septembar 2022. | 19:19

    Cega se pametan stidi Budala se ponosi.Kako moze neko normalan da se ponosi necim debilskim I bolesnim?

    Podelite komentar