• 0

Dr Šefali Sabari: „Detinjstvo roditelja je u direktnoj vezi sa ostvarivanjem punog potencijala deteta“

Dr Šefali Sabari napunila mts dvoranu. Sve više roditelja u Srbiji zainteresovano za svesno roditeljstvo

  • 0
Gosovanje dr Sefali Sabari u Beogradu Foto: Dalibor Danilović

Vodeća svetska stručnjakinja za roditeljstvo, dr Šefali Sabary, održala je u Beogradu predavanje „Podrška, ne perfekcija“, na kojem je domaćoj javnosti predstavila svoj koncept svesnog roditeljstva. Osnovne principe pristupa koji jača autentičnost deteta podelila je i kroz razgovor sa Jelenom Đoković, a u region je došla na poziv Novak Đoković Fondacije. Najveća sala mts dvorane pokazala se premalom za sve one koji su hteli da uživo čuju omiljenu sagovornicu Opre Vinfri, budući da su ulaznice danima unapred bile rasprodate. Dr Shefali je pre Beograda održala predavanja u Ljubljani i Zagrebu.

Za autorku nekoliko bestselera "Njujork Tajmsa" ovo su bili prvi nastupi na evropskom kontinentu, a ono što ju je posebno oduševilo su bili odziv i otvorenost uma roditelja koji su posetili njeno predavanje.

- Svesno roditeljstvo u centar stavlja roditelja, a ne dete, budući da je upravo roditelj taj koji treba da osvesti u kojoj meri njegova sopstvena ličnost ograničava ili podstiče detetovu autentičnost. Iako je za velik broj roditelja ovaj koncept nešto potpuno novo, oduševilo me interesovanje roditelja u Srbiji za ovu važnu temu. Evidentno je da je velik broj njih spreman da menja postojeće navike i obrasce, kako bi njihova deca rasla u iskrenijem i otvorenijem odnosu, punom razumevanja - izjavila je nakon predavanja dr Shefali Tsabary.

Suosnivač i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije, Jelena Đoković, istakla značaj mogućnosti za roditelje iz celog regiona da detaljnije o svesnom roditeljstvu saznaju direktno od same autorke koncepta.

„Izuzetno sam ponosna što smo uspeli da, nakon punih dvorana u Ljubljani i Zagrebu, i u Beogradu podstaknemo veliko interesovanje za ovu važnu temu, što potvrđuje i puna mts dvorana. Verujem da je upravo koncept svesnog roditeljstva ono što omogućava roditeljima da na najkvalitetniji način iskažu ljubav prema svojoj deci, prepoznajući i negujući njihovu posebnost. Ukoliko nakon ovog događaja samo jedan roditelj u odnosu sa svojim detetom primeni principe svesnog roditeljstva, za mene je ovaj projekat Novak Đoković Fondacije ostvario svoj cilj - izjavila je Jelena Đoković.

Predavanju su prisustvovali i brojni roditelji iz javnog i kulturnog života među kojima su Nenad Zimonjić sa suprugom Minom, Anja Alač i Aleksandar Josifovski, Slavimir Stojanović Futro, Jovana Pajić i mnogi drugi influenseri koji prate roditeljske teme.

Predavanja u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu videlo je više hiljada ljudi.

Novak Đoković Fondacija, koja već nekoliko godina podržava roditelje realizujući program „Podrška, ne perfekcija“ u različitim mestima na teritoriji Srbije, planira da i u budućnosti na različite načine nastavi sa unapredjenjem njihovih kompetencija, kako bi na taj način poboljšala položaj i uslove u kojima deca u Srbiji odrastaju.

U tu svrhu Jelena Djoković je najavila i lansiranje Online akademije Novak Đoković Fondacije – nove platforme posvećene svima onima koji žele da unaprede svoja znanja i veštine kako bi pomogli sebi i detetu da dostigne svoj puni potencijal.

Više informacija o Novak Đoković Fondaciji: https://novakdjokovicfoundation.org/sr/

Više informacija o Jeleni Đoković: https://jelenadjokovic.com/sr/

Više informacija o dr. Shefali Tsabary: https://www.drshefali.com/

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica