• 0

Gvinet Paltrou obožava da sprema obroke za svog muža: "Za mene nije antifeministički služiti"

Tu je i recept za fritatu koju ona naziva "doručkom za dečka"

  • 0
Gwyneth Paltrow Gvinet Paltrou kuva kuhinja recepti

Foto: Vogue / Ferrari / Profimedia

Gvinet Paltrou je uvela termin "doručak za dečka" i dala detaljne instrukcije kako pripremiti ovaj obrok. Ako ste jedan od njenih osam miliona pratilaca na "Instagramu", verovatno ste upoznati sa time da ona povremeno deli video-snimke na kojima pravi doručak za svog muža, Breda Falčuka.

- Počelo je kada smo se zabavljali, oboje smo razvedeni roditelji. Ponekad nijedno od nas dvoje nije čuvalo svoju decu subotom ujutru, pa je ovo postala naša stvar, a oboje još uvek uživamo u energiji koju ona donosi u našu vezu. Čak i kada ne jedem (volim povremeni post ujutru), zaista uživam u činu kuvanja - i kuvanju posebno za njega.

Ona kaže da je pravljenje hrane deo njenog "jezika ljubavi" i naziva "doručak za dečka" tradicijom.

- Za mene nije antifeministički "služiti", to je čin usluge koji se odnosi na sagledavanje druge osobe i razumevanje njenih potreba. To donosi posebnu energiju i intimnost u vezu.

Paltrou je naglasila kako se razlikuju perspektive gledanja na kuvanje za partnera - dok neki to vide kao obavezan posao, majka dvoje dece nastoji da prebaci fokus na hranu kao nešto lepo i puno ljubavi.

A ukoliko vas interesuje koji je recept u pitanju, Gvinet ni tu nema tajni.

Potrebni sastojci su crni luk, slanina, spanać, krompir, morska so, biber, prečišćeni puter - gi, kao i jaja.

Gvinet kaže da je ova fritata vrsta hrane koja čini da se osećate nahranjeno i sito umesto da vas vrati u krevet da odspavate. 

Vodu stavite da provri, a za to vreme iseckajte luk kako biste ga ukaramelizovali pržeći ga na maslinovom ulju ako nemate gi. Ona tvrdi da je 35 minuta potrebno da bi se on karamelizovao. Slaninu pecite na maslinovom ulju u drugom tiganju i izvadite je nakon prženja. Oljuštitw i isecite krompir i ubaciti ga zajedno sa solju u ključalu vodu i kuvajte pet minuta. Komadiće krompira stavite potom u tiganj (nakon što ste ga procedili) i u to dodajte slaninu koju ste iseckali na sitne komade. Gvinet dodaje u to spanać i prži, a sa strane je umutila 12 jaja i time sve prelila . Potom jelo ide u rernu na 12 minuta i peče se na 175 stepeni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica