• 0

Kada mi je muž rekao da je gej, umalo me je slomilo: Kako smo postali najbolji prijatelji?

Serena Morton je bila udata za Davida 18 godina pre nego što joj je priznao da je homoseksualac. Nakon bolnog razlaza, par se ponovo ujedinio kao najbolji prijatelji

  • 0
ljubavni trougao, gej

Foto: Shutterstock

David (60) i Serena (57) su naizgled imali skladan i dugoročan brak i dvoje dece koje su podigli zajedno. Međutim, ova veza se prilično burno raspala nakon što je David pre četiri godine otkrio svojoj supruzi da je gej i da više ne može da nastavi da živi u laži.

- Ceo svet mi se srušio kada mi je David rekao da više ne želi da bude sa mnom i da želi da izlazi sa muškarcima. Iskreno, nisam znala kako ću dalje da živim bez njega, a ipak, za razliku od kada muž ode sa drugom ženom, znala sam da ne mogu da se takmičim. Izgubio sam bitku, jer nisam bila muškarac, a David je jasno stavio do znanja da je to što je sa muškarcima jedina stvar koja će ga usrećiti - opisuje Serena dane nakon ovog šokantnog otkrića.

Zatečena žena nije mogla da jede od stresa i značajno je smršala, mesecima je jedva spavala i provela mnogo vremena "mrzeći muža zbog toga šta joj je uradio".

- Sada me je sramota da priznam, ali mrzela sam celu gej zajednicu. Sećam se da je prijatelj bio zgrožen nekim stvarima koje sam govorila, upozoravajući me: "Serena, to nis ti!" Ali me je toliko bolelo. David je bio ljubav mog života - ali tada sam shvatila da nikada ne bih mogla da budem njegovu ljubav.

Serena je zahvalna njihovoj deci, Ebi (21) i Džordžu (20), koji su oboje studenti, što su je proveli kroz noćnu moru, pobrinuli se da povremeno pojede sendvič i dali sve od sebe da je razvesele. Ipak, i oni su morali da prođu kroz neka ozbiljna prilagođavanja, jer je otkriće o seksualnosti njihovog oca bio užasan šok za oboje.

Iako je priznao Sereni da je biseksualac još ​​kada su počeli da se zabavljaju pre 23 godine, David sada kaže da je pogrešio i da je oduvek bio gej, ali to nikada nije bilo nešto što su imali potrebu da podele sa svojom decom. Činilo se da to jednostavno nije važno, s obzirom na posvećenost Sereni.

Kada su se upoznali u junu 1999. godine, u roku od tri meseca David - zgodan, elokventan muškarac od 37 godina - preselio se kod Serene, i već tri meseca nakon oboje su pokazali želju da osnuju porodicu.

- Nisam mogao da budem srećniji – oduvek sam želeo decu. Serena je prelepa žena i jako me je privukla. I definitivno sam je voleo. Još uvek je volim – samo ne na način na koji muž voli ženu. Ali, kada sam je zaprosio, bio sam siguran da želim da provedem ostatak života sa Serenom - ispričao je David.

Međutim, nakon rođenja dece njihov seksualni život je stao i nikada se nije oporavio. Oboje insistiraju da im nije palo na pamet da je ovo možda imalo veze sa Davidovom seksualnošću, pripisujući sve umoru od roditeljstva. Međutim, David je počeo da preispituje svoja osećanja i već nakon nekoliko godina braka postao svestan da je „gej i da želi da bude sa muškarcima“. U toj atmosferi održali su brak sve do septembra 2018, kada je David rekao da „ne može više da živi u laži“ i poslovno otputovao na špansko ostrvo Gran Kanari kako bi se sklonio od svega.

- Imao sam prijatelje na Gran Kanariji, gde postoji velika gej zajednica, pa sam se nadao da će seks sa muškarcima biti deo paketa - priznao je kasnije David, koji joj je preko "Tajm Fejsa" saopštio da više neće da se vrati.

Videvši svoju majku izbezumljenu, Ebi i Džordž, koji su tada imali 16 i 17 godina, želeli su da znaju šta se dešava.

- Bio je to užasan trenutak. Ne sećam se tačno svojih reči, ali se sećam da sam bila uznemirena i ljutito rekla: „Vaš tata se ne vraća: on je gej" - priznaje Serena da je time veoma uznemirila decu, ali i Džorža, koji joj do danas teško to prašta i kako prenosi novinar "Daily Mail-a", nesvesno stišće pesnice i disanje mu se ubrzava dok pokušava da potisne bes.

- Obelodanjivanje je od velike važnosti za gej ljude. Zbog toga se „izlazak“ ljudi smatra tako strašnom stvari, jer je tako groteskno nepravedno i trebalo bi da možete da podelite to, pod okonostima koje smatrate prikladnim. Uskraćena mi je šansa da pričam sa sopstvenom decom o svojoj seksualnosti jer im je Serena rekla da sam gej, umesto da meni to dozvoli, a što se mene tiče, to je neoprostivo. Međutim, oboje smo radili stvari koje su drugi smatrali duboko štetnim i morali smo da nastavimo dalje, inače bismo zauvek bili ogorčeni i ljuti - objašnjava David koji je zbog toga, tada, snimio video i poslao ga deci. Objasnio je svoju stranu situacije.

I dok se Serena "raspadala" zbog raskida, David kaže da je prvi put osetio zadovoljstvo posle mnogo godina i izlazio sa nekoliko muškaraca. Posle izvesnog vremena, očajnički želeći da zadrži muža, žena je pristala i na „otvoreni brak“, ali vrlo brzo nije mogla više da podnese to.

- Nisam mogla da mu priđem kada bi se vratio kući sa sastanaka i jednog popodneva smo samo skinuli burme i dogovorili se da svako mora da nađe drugo mesto za život - prenosi Selena, nakon čega su se njihovi odnosi potpuno poremetili. Džordž je nastavio da viđa oca, Ebi je odbijala da razgovara sa njim, a Serenin jedini kontakt sa bivšim mužem je bio po pitanju finansija. Dok nije došlo do preokreta.

Naime, Serena je nakon prekida dvogodišnje veze koju je imala posle Davida shvatila da je on jedino rame za plakanje za nju.

- Zvala sam Davida, jer bi samo on razumeo kako se osećam. Ja sam plakala a on me je tešio - priča Serena i opisuje da su se njih dvoje sreli na večeri nekoliko puta u narednim mesecima i polako je prijateljstvo ponovo izgrađeno. U martu, Serena ga je pozvala da se pridruži njoj i deci za Dan majki, kada su David i ćerka Ebi konačno zalečili svoje rane.

Serena danas kaže da nije ljuta na Davida i zadovoljna je što su neverovatno dobri prijatelji. David se i dalje oseća loše što Serena nije imala dovoljno informacija da donese ispravne odluke, ali nikada nije zažalio što imaju decu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica