• 0

Ovo žensko ime temelj je hrišćanstva: "Ona koja ne gubi volju i snagu"

Zato sve devojčice sa ovim imenom imaju poseban zadatak

  • 0
Znacenje imena Natalija Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Birajući ime za svoje dete, roditelji se trude sa ono nosi duboko značenje, da ima smisao koji će celog života pratiti jedno biće i njime ga bodriti. Posebno su darovane one koje za ime imaju jednu od osnovnih hrišćanskih osobina. Nada je ono što u životu svakoga vodi, ono što tražimo kada posustanemo. Zato sve devojčice sa ovim imenom imaju poseban zadatak.

Žensko ime Nada predstavalja „onu koja veruje“, „osoba koja je pozitivna, dobra, plemenita; to je „ona koja ne gubi snagu i volju“, „žena koja donosi veru u bolje sutra“... 

Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav, kao i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke iz 2. veka koje predstavljaju vrline na kojima počiva hrišćanstvo.

Prema jednoj teoriji, Nada je slovensko ime nastalo od reči „nada; nadanje; nadati se“, što upućuje na veru, osobu koja se nada, očekuje dobro. Druga teorija upućuje na arapsku reč „Nadiyya“, u značenju plemenita, ljubazna...

Nada se nalazi među sto najčešćih imena u Srbiji, a u poslednje vreme popoularnost ovog imena sve više raste. Varijante ovog imena su Nadica, Nadežda, Nadina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica