• 0
 ≫ 

Princ Hari otkriva ime svojih memoara od 35 miliona funti: Sa sirovom iskrenošću priča svoju priču

 ≫ 

Dugoočekivana biografija vojvode od Saseksa biće objavljena u januaru

  • 0
Princ Hari i Megan Markl Foto: Wiese/face to face/Face to Face/Profimedia

Princ Hari je danas otkrio ime svojih eksplozivnih memoara vrednih 35 miliona funti. Konačno stiže priča na koju je svet dugo čekao.

Dugoočekivana biografija vojvode od Saseksa nazvana je "Spare", a izdavači su potvrdili da će biti objavljena 10. januara. Naslov se verovatno odnosi na „naslednika i rezervnog“, izraz koji se koristi da opiše Harija i njegovog brata i budućeg kralja, Vilijama.

Odnosi se na to da je monarhovo prvo dete neophodno da bi se nastavila linija nasledstva - za razliku od drugog, niže rangiranog. Izraz je kroz istoriju ostavljao drugo dete da se oseća kao drugo najbolje ili kao zamenik svog važnijeg brata ili sestre.

Hari je već dobio polovinu isplate od 35 miliona funti za svoju knjigu, a sam će pročitati verziju audio-knjige, prenosi "Thesun.co.uk".

Opis izdavača "Penguin Random House glasi": „Sa svojom sirovom, nepokolebljivom iskrenošću, "Spare" je znamenita knjiga puna uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o večnoj moći ljubavi nad tugom. „Spare" odmah vraća čitaoce na jednu od najzapaženijih slika 20. veka: dva mlada dečaka, dva princa, koji hodaju iza majčinog kovčega dok je svet gledao sa tugom - i užasom.

„Dok je Dajana, princeza od Velsa, položena na počinak, milijarde su se pitale šta prinčevi moraju da misle i osećaju – i kako će se njihovi životi odvijati od tog trenutka nadalje.

Memoari princa Harija, Spare Foto: Penguin Random House/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U opisu knjige, vojvoda sebe opisuje kao "muža, oca, humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i ekologa".

Dalje glasi: "On živi u Santa Barbari, Kalifornija, sa svojom porodicom i tri psa."

Vojvoda je donirao oko 1,2 miliona funti od prihoda od knjige svojoj dobrotvornoj organizaciji "Sentebale" koja podržava decu i mlade ljude pogođene HIV-om i AIDS-om u Lesotu i Bocvani. Takođe, 300 hiljada funti namenjeno je dečjoj neprofitnoj organizaciji "VellChild" koja pomaže deci sa složenim zdravstvenim potrebama, za kućnu negu.

Knjiga će biti objavljena dva dana nakon trogodišnjice odlaska Harija i Megan iz kraljevske porodice 8. januara 2020, a dan nakon rođendana princeze Kejt.

Memoari će biti dostupni na engleskom jeziku u Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji, Novom Zelandu, Indiji, Južnoj Africi i Kanadi. Knjiga će biti objavljena na 15 dodatnih jezika, uključujući španski, italijanski, nemački i kineski.

Hari nije jedini kraljević koji je nazvan "rezervnim", a titulu su preuzeli mlađa sestra kraljice Elizabete II, princeza Margaret i kraljev brat princ Endrju.

Video: E, i to da se završi: Princ Hari stigao u Kanadu, počinje novi život sa Megan i Arčijem

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica