• 10
 ≫ 

Roditelju decu oslovljavaju sa "to" i "ono": "O svom rodu će odlučiti kada porastu"

 ≫ 

Oni čak svoju bebu ne zovu "baby" već "theyby" što u prevodu znači "oni"

  • 10

Poslednjih nekoliko godina termin "rod" je ušao u široku upotrebu, naročito kao sinonim za pol. Verujemo da ste surfujući internetom više puta pročitali da se neko izjašnjava kao rodno neutralna osoba, odnosno ovakve osobe ne žele da ih ljudi oslovljavaju sa "on" ili "ona", već sa "to" ili "ono".

S obzirom na to da se model odgajanja i vaspitanja nekada i sada dijametralno razlikuju, mnoge ne čudi činjenica što roditelji pojedine stvari već po rođenju prepuštaju detetu.

U grupu tih roditelja spada i Ari Denis koja je takođe izjašnjava kao rodno neultralna osoba. Ari je u braku sa njenom partnerkom, ali su pre nekoliko godina odlučile da se njihovom braku pridruži i Luna koja je takođe rodno neultralna osoba.

Ari ima dvoje dece, ali ne želi da otkrije ko je njihov roditelj. Ono što celu ovu situaciju čini još intrigantnijom je činjenica da njihovu decu od samog rođenja tretiraju kao rodno neutralne osobe.

Zbog ove specifične priče, Ari je gostovala u emisiji "Good Morning Britain" gde je pokušala da objasni kako njihova porodica zapravo funkcioniše.

- Nismo im dodelili pol pri rođenju. Mi znamo šta su zbog genitalija, ali mi smatramo da genitalije ne ukazuju na pol - rekla je Ari.

Kako kaže, žele da njihova deca sama odluče o polu kada odrastu.

- Njima i u rodnom listu piše da im je pol nepoznat. Na primer, naše starije dete je sa četiri godine odlučilo da bude devojčica i to je sasvim u redu. Mi im ništa ne zabranjujemo - objasnila je ona.

Na pitanje voditelja kako njihova starija ćerka oslovljava mlađe dete, Ari je odgovorila:

- Zove ga po imenu i koristi "oni" i "ono". Kada mlađe dete bude poraslo i kada se bude izjasnilo šta je, oslovljavaće ga sa "ona" ili "on".

Video: Maja Marinković tražila kondome za prvu bračnu noć, pa isprozivala Bilalove sposobnosti u krevetu

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Goksy

    13. novembar 2022. | 19:19

    Nek neko pritisne crveno dugme, doslo je vreme...

    Podelite komentar

  • Vasa

    13. novembar 2022. | 20:57

    E u tom zecu leži grm. Ne smetaju meni ovi koji se rode sa fabričkom greškom nego je opasno ako im se dozvoli veštačko razmnožavanje. Deca koja se rode normalna, u ovakvom okruženju prvo će biti zbunjena, a onda vremenom ko zna u kakve mentalne nakaze mogu da se pretvore.

    Podelite komentar

  • Mi

    13. novembar 2022. | 19:26

    To su idioti ljudi,kreteni.

    Podelite komentar