• 4

Jednostavan trik da smirite dete kad počne da histeriše u prodavnici igračaka

Nelagodnu situaciju kroz koju prolaze gotovo svi roditelji jedna mama rešava na krajnje jednostavan način

  • 4
Kupovina, deca, igračke

Foto: pixabay.com

Odlazak u prodavnicu igračaka može da bude zanimljivo iskustvo i za decu i za roditelje, sve do trenutka dok mališani ne počnu da plaču i histerišu jer istog časa žele da im roditelji kupe novu igračku.

Ovakve epizode iskusili su gotovo svi roditelji, ali mnogi nisu znali kako da za kratko vreme smire dete i objasne mu da ne može da pođe kući sa odabranom igračkom.

Suze, grcanje, vriska, cika, odbijanje deteta da ostavi igračku koju roditelj iz različitih razloga u tom trenutku ne može da mu priušti scenario je koji se događa svim mamama i tatama na planeti.

I Devin Aleksander, autorka bestselera „Njujork tajmsa“ i slavna kuvarica, suočavala se sa istim problemom.

Ali, ona je smislila genijalan trik kako da umiri dete koje pošto-poto želi da izađe iz prodavnice sa novom igračkom.

- Nikad ne kažem „ne“ svom četvorogodišnjem detetu, ni kada smo u prodavnici igračaka, ni kada smo napolju – kaže ova mama.

Ona uvek pronalazi način da odgodi ono što dete u tom trenutku želi. Takva je situacija i kad dete poželi novu igračku, posebno pred praznike.

- Kažem da ćemo slikati igračku za Deda Mraza i da ćemo pred kraj godine zajedno prelistati album, pa će tad odlučiti šta stvarno želi da dobije od Deda Mraza. Tako nikada ne moram da kažem „ne“, a detetu ostavljam prostor da samo odabere šta zaista želi – otkriva ova mama.

Ujedno, album sa fotografijama može da bude od koristi i onda kada članovi familije i prijatelji pitaju čime bi mogli da obraduju dete za praznike ili rođendan – slike igračaka su uvek tu.

Devin Aleksander podelila je ovaj trik na društvenim mrežama. Većina roditelja bila je oduševljena načinom na koji ova mama rešava problem bez dečjih suza, besa i histerije u kupovini.

- Hvala Vam što ste podelili sa nama ovaj trik sa fotografisanjem igračaka, sigurno ću ga koristiti – poručila je jedna mama.

Ipak, bilo je i onih roditelja koje se striktno drže pravila da deca moraju da znaju šta je dozvoljeno, a šta nije.

- Ja svom detetu uvek kažem „ne“ kad tako mislim. Mora da se nauči disciplini od malih nogu i da bude svesno posledica lošeg ponašanja – poručila je druga mama.

Kako vi rešavate problem dečjih suza i moljakanja da im kupite igračku, a niste u prilici da to učinite odmah? Podelite sa nama kroz komentare.

Video: Mama Viktorija otkrila kako uvek zna da li je deca lažu i trikom oduševila milione

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • slobodni strelac

    13. novembar 2022. | 07:35

    Evo iskustva jedne tetke. Dva zvrka sam vodila svuda gde je moglo, a kada sam rekla da ne mogu ici verovali su mi. U prodavnici nikad nije bilo problema a na ponudu uzmi sta hoces zavrsavalo se sa kinder cokoladom, naravno kod kuce je bio njihov bunker sa slatkisima u kojem je uvek bilo zaliha. Za kupovine igracaka smo se dogovarali, kad meni odgovara a za nesto sto ja smatram da ne treba pravilo je bilo ustedi pola para a ja cu dati drugu polovinu. I jos nesto djeparac su dobijali od vrtica, naravno primereno uzrastu preporucujem jer tako nauce upravljati novcem, ni slucajno se ne sme dodavati ako sve potrose odjednom. Kada se krenulo u srednju skolu imali su slobodu da kupe koju god knjigu hoce, trosak je odmah refundiran sa moje strane, eto izrastose u pozitivne licnosti. ez obzira koliko imate novca nikad se ne ispunjavaju sve zelje pogotovu ne na prvu loptu.

    Podelite komentar

  • jednostavno

    14. novembar 2022. | 10:15

    kada vodim decu (4 i 5 godina)i uđemo u prodavnicu otvorim novčanik i pokažem im koliko para imam. i kažem da za sve to mogu da kupe nešto sebi. stalno su pitali mogu li ovo ili ono, a ja sam pokazivao cenu i novac. posle par meseci su shvatili vezu i sada tačno znaju koliko šta košta i šta mogu da im kupim. uvek kupe nešto što je malo jeftinije a kao dobra posledica svega, počeli su odlično da računaju.

    Podelite komentar

  • Tai

    13. novembar 2022. | 20:37

    Kada vaspitaš dete na vreme nikakve trikove ne treba da upotrebljavaš....jer to dete će da vrišti svuda i za svaku glupost...

    Podelite komentar