• 0

Jačanje imuniteta je posebno važno u sezoni prehlada i gripa: Obezbediti svojoj deci adekvatnu zaštitu

U konsultaciji sa pedijatrima i farmaceutima roditelji se tokom ovog perioda često informišu o preparatima biljnog porekla i dodacima ishrani

  • 0
Bolesno dete, zaraza, virus, grip Foto:Shutterstock

Izgradnja imuniteta počinje odmah po rođenju i za to je najviše odgovorno majčino mleko, koje daje novorođenčetu neophodne hranljive materije i antitela koja se nazivaju imunoglobini - vrsta proteina koji omogućava majci da prenese svoj imunitet na svoju bebu. Kada prestanu sa dojenjem ili ukoliko nikad nisu ni sisali, jako je važno na čemu će se zasnivati njihova nemlečna ishrana. Imunitet će se graditi hranljivim materijama iz zdravih namirnica. Međutim, deca će se prirodno razboljevati u sezoni virusa i gripa i prilikom priključivanja većim kolektivima - vrtićima. To je nešto čega su svi roditelji svesni, ali čini se da nikada nisu spremni za taj trenutak.

Ništa nije bolnije od pomisli da bi vaše dete moglo da se razboli, kašlje, slinavi i dobije visoku temperaturu. Svi žele da zaštite svoju decu i da im pomognu da se ne razbole, stoga je važno da podstičete dobre navike i preduzimate adekvatne preventivne korake kako bi njihov imuni sistem ojačao od malih nogu. Iako ne možemo kontrolisati mnoge faktore koji utiču na imuni sistem, postoje neke jednostavne mere koje možemo preduzeti da ga izgradimo i jačamo.

Šta možemo dodati zdravoj ishrani?

Tokom jesenjeg i zimskog perioda interesovanja roditelja za proizvode koji će dodatno pojačati imunitet njihove dece je u porastu. U konsultaciji sa pedijatrima i farmaceutima informišu se o preparatima biljnog porekla i dodacima ishrani. Plod crne zove se najviše koristi u lekovite svrhe, jer su njena višestruka lekovita svojstva ispitana i dokazana u različitim studijama.

Sambucus kids je proizvod koji zahvaljujući visokokoncentrovanom ekstraktu ploda crne zove podstiče imuni odgovor i doprinosi normalnoj funkciji gornjeg respiratornog trakta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Biram Zdravlje (@biramzdravlje.rs)

Plod crne zove sadrži nekoliko aktivnih principa koji su zaslužni za lekovito dejstvo - antocijanidine, flavonoide i polifenole. U svom sastavu ima i vitamine, minerale i ugljene hidrate. Antivirusno dejstvo ploda crne zove zasniva se na inhibiciji vezivanja virusa za ćelije domaćina. Pored toga, jačanjem imunog sistema, priprema organizam za odbranu od virusa i koristan je kod ranih faza infekcije i prevencije bolesti. Baš zbog toga, Sambucus sadrži ekstrakt ploda crne zove koji će kroz redovnu upotrebu pospešiti imuni odgovor mališana i uspešno delovati pri prvim simptomima prehlade i gripa, koji je standardizovan na 10 odsto polifenola i 13 odsto antocijanina. Sambucus sirup se koristi od prve godine života i prijatnog je ukusa maline. Sambucus gumene bombone mogu koristiti mališani od treće godine i sadrže dodatno i vitamin C i cink.

To znači manje kašlja, groznica i bola u grlu zbog kog deca često odsustvuju iz vrtića. Neka ovaj proizvod bude vaš najbolji saveznik u zdravom i bezbrižnom odrastanju vaše dece.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica