Quantcast
 • 2

Mama pokrenula raspravu: Više zaslužuje slobodan dan za Božić od koleginice koja nema decu?

, Ona.rs

Zamolila je koleginicu da odustane od odmora za Božić jer ona nema decu

 • 2
majka, sin, dete, božić, nova godina, jelka, porodica, praznici

Foto: Pixabay

Jedna mama je na internetu pokrenula pravu raspravu kada je izjavila da ima više prava na odmor tokom novogodišnjih praznika od koleginice koja nema decu.

Ova majka je na sajtu "Mumsnet“ podelila svoje iskustvo koje je pokrenulo raspravu, prenosi "Nypost".

Post je započela tvrdnjom da se oseća užasno zbog situacije u kojoj se našla pokušavajući da opravda svoj sebični zahtev rekavši da se ona i koleginica sjajno slažu, ali pošto su obe tražile odmor u isto vreme menadžer im je rekao da se nekako dogovore.

- Zamolila sam je da povuče svoj zahtev za odmor jer ona i njen suprug nemaju dece i svake godine za Božić idu kod roditelja njenog muža, ali kod njih inače idu svakog vikenda tako da nije da se ne viđaju – pokušava da objasni viđenje ova mama i objasni zašto smatra da njena koleginica treba da radi, a ne ona.

- Ja, s druge strane, imam autističnog četvorogodišnjeg sina – napisala je ona nastavljajući da iznosi detalje svog ličnog života nepoznatim ljudima.

Ona dalje objašnjava da njena koleginica i dalje može da ode na ručak kod muževljevih roditelja i ako bude radila, a budući da je ona samohrana majka nije u mogućnosti da ostavi sina u vrtiću jer su tada sve ustanove zatvorene.

- Da, mogla bih da platim nekome, ali to je izuzetno skupo. Osećam se loše jer to tražim od nje, ali ako ne bud pristala biću primorana da dam otkaz – zaključila je ova majka.

Ubrzo nakon stvorila se prava rasprava da li oni koji imaju decu imaju prednost među kolegama na poslu.

- Šta to znači, da ako nemate decu onda vam Božić i porodica ništa ne znače – napisao je jedan komentator.

- Uredu je što preispitujete svoj zahtev jer ste u teškoj situaciji, ali nije uredu da umanjujete njenu proslavu Božića samo zato što nema decu – mišljenja je bila druga komentatorka.

- Božić je važno vreme za mnoge ljude i ne verujem da vam to što imate dete daje povlašćen položaj za slobodno vreme tokom Božića – bio je treći komentar.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

 • Mile

  10. decembar 2022. | 11:25

  Nije firma socijalna služba. Imanje dece je stvar izbora i ne vidim zašto bi neko zbog dece imao povlastice i radio za istu platu manje od nekoga ko nema.

  23
  10

  Podelite komentar

 • Ana

  11. decembar 2022. | 19:29

  Ima pravo, i na veći broj slobodnih dana i na bolje smene i uopšteno na bolje uslove rada.Jer jedno dete odgajiti je bogatstvo koje svi treba da cene.Što ta druga koleginica nema decu?Nego bi sve karijeru, luksuz, da budu jake snažne ... majka je stub društva i treba da ima sve najbolje.

  8
  13

  Podelite komentar