• 0

Današnji roditelji bi bili izgubljeni bez tehnologije, veruju da deca tako napreduju brže

Većina roditelja veruje da im dete napreduje brže zbog tehnologije

  • 0
dete. mobilni, ekran, igrice Foto: Pixabay.com

Više od tri četvrtine roditelja priznalo je da bi bili izgubljeni bez novih tehnologija.

Dok smo navikli na negativne strane korišćenja novih tehnologija u dečijem razvoju, ova vest dolazi kao druga strana medalje jer govori o pozitivnim efektima koje tehnologija može da ima na razvoj dece.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 roditelja i dece uzrasta od tri do sedam godina pokazalo je da tehnologiju koriste kako bi upotpunili učenje (59 odsto) i čitanje (41 odsto), prenosi "Nypost".

Dok 26 odsto roditelja nije koristilo tehnologiju za potrebe učenja, njih 60 odsto veruje da dete napreduje brže zbog tehnologije.

Čak 82 odsto roditelja kaže da bi im koristilo korišćenje ovih alata za učenje kada su sami bili mlađi.

Skoro tri četvrtine roditelja kazalo je da tehnologija čini roditeljstvo manje stresnim, a neki je koriste i kako bi dete naučilo nešto novo, kao što je jezik ili učenje o muzici.

Roditelji milenijalci cene kako tehnologija može da poveća izloženost dece drugim kulturama i ljudima, kao i podučavanju veština kao što su deljenje i društvena interakcija.

- Mnogi roditelji shvataju prednosti korišćenja tehnologije za podršku dodatnom učenju videvši iz prve ruke kako tehnologija može da pomogne deci da samostalno uče i izgrade samopuzdanje - kazao je Danijel Falabela, direktor aplikacije za opismenjavanje dece "Duolingo ABC".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica