• 0

Ko je na listi desetoro najbogatije dece sveta: Jedna princeza čuva prvo mesto

Na svetu danas postoje tinejdžeri, pa čak i izuzetno mala deca koja se smatraju najbogatijim pojedincima na svetu, zahvaljujući nasledstvu koje im sleduje

  • 0
Princess Charlotte, Blue Ivy Carter, Valentina Paloma Pinault, Jackie Evancho, Akshay Ruparelia i Ryan Guan Foto-kolaž: Profimedia/SME/Columbia/BACKGRID/Backgrid UK, Princess Charlotte, MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia, Instagram/akshayruparelia, Youtube/Ryan's World

Kad god se susretnemo sa listom najbogatijih ljudi na svetu, obično mislimo na odrasle ljude koji su dobro prošli u svojoj karijeri i poslu. Teško da smo skloni da uopšte pomišljamo na to da čak i deca mogu da dospeju na listu najbogatijih osoba na svetu.

Na svetu danas postoje tinejdžeri, pa čak i izuzetno mala deca, koja se smatraju najbogatijim pojedincima na svetu zahvaljujući nasledstvu koje im sleduje. Iz godine u godinu raste broj milionera i milijardera koji se dodaju na tu listu.

Evo kompletne liste desetoro najbogatije dece na svetu do 2023, kako prenosi "The Teal Mango".

1. Princeza Šarlot od Kembridža

Princeza Šarlot od Kembridža je najbogatije dete na svetu sa procenjenom neto vrednošću od pet milijardi dolara. Njen brat princ Džordž mogao bi jednog dana da dođe na tron, međutim, titulu najbogatijeg deteta na svetu od prošle godine nosi njegova sestra. Rođena je 2015. godine i jedina je ćerka prestolonaslednika britanskog trona - princa Vilijama, vojvode od Kembridža. Princeza Šarlot je na četvrtom mestu na britanskom prestolu.

2. Princ Džordž Aleksandar Luj

Princ Džordž Aleksandar Luis ima bogatstvo oko tri milijarde dolara od 2022. godine i zauzima drugo mesto na listi najbogatije dece na svetu. Takođe član britanske kraljevske porodice, rođen je 2013. godine, takođe od oca princa Vilijama i majke Ketrin. Princ Džordž od Kembridža treći je u redu za britanski presto. Takođe se očekuje da će dobiti i nasledstvo od oko 40 miliona dolara od svog dede, princa Čarlsa.

3. Blue Ivi Carter

Blu Ajvi Karter je sedmogodišnja milijarderka,  ćerka moćnog i prosperitetnog para hip-hop muzičke industrije - Džeja Zija i Bijonse. Ona ima ukupnu neto vrednost od približno milijardu dolara, što je čini najbogatijim detetom u Americi.

4. Akšaj Ruparelija

Akšaj Ruparelija je britanski preduzetnik indijskog porekla koji je stvorio istoriju implementirajući svoju jednostavnu, ali moćnu ideju sa samo 19 godina i pretvorio je u preduzeće od milion i 250 hiljada dolara. Doorsteps.co.uk je 14. najveća agencija za nekretnine u Velikoj Britaniji i procenjena je na oko 15 miliona dolara. Ovaj tinejdžer osnovao je u decembru 2016. ovu onlajn agenciju za nekretnine koja svojim korisnicima olakšava kupovinu kuća za vrlo malu proviziju. Još dok je spremao testove za školu - prodao je svoju prvu kuću.

Ideja je da njegova agencija angažuje konsultante za nekretnine na osnovu ugovora koji su slobodnjaci, što uklanja potrebu za tradicionalnim agenatima za nekretnine i na taj način drastično smanjuje operativne troškove prilikom kupoprodaje.

5. Valentina Paloma Pinault

Valentina Paloma Pinault je ćerka glumice Salme Hajek i izvršnog direktora, milijardera Fransoa-Anrija Pinoa. Očekuje se da će tinejdžerka dobiti nasledstvo od oko 12 miliona dolara. Postoje neke procene prema kojima je ova cifra još veća.

Salma Hayek Foto: Tanjug/AP

6. Rajan Guan

Rajan Guan je šestogodišnji jutjuber koji je se obogatio tako što je pregledao nove igračke i postavljao video-snimke na kojima se vidi kako se igra njima na "Jutjubu". Ova platforma mu je omogućila da postane slavniji i od nekih TV glumaca. Kao slavna internet ličnost ima milione mladih pratilaca, tačnije, njegov "Yujtjub" kanal "Rian Toys" ima više od 17 miliona pretplatnika.

7. Rajan Džon i Fibi Adel Gejts

Rajan Džon i Fibi Adel Gejts su deca softverskog tajkuna Bila Gejtsa i Melinde Gejts. Bill Gates, osnivač "Microsoft Corporation-a", popularan je zbog svojih filantropskih ciljeva i dobrotvornih akcija. Bil i Melinda su objavili da će njihovo troje dece dobiti veoma mali iznos njegovog ukupnog bogatstva od "samo 10 miliona dolara svako". Ovo se radi namerno kako bi se deca podstakla da sama postignu uspeh.

8. Denilin Birkhed

Denilin Birkhed je ćerka pokojne glumice i televizijske ličnosti Ane Nikol Smit, koja je proglašena njenim jedinim naslednikom. Javnosti je malo poznata kao zaštitno lice u kampanji linije "Guess Girl’s" u proleće 2013, za čiju kompaniju je i njena majka bila model. Najviše medijske pažnje je skrenuto na nju kada se rodila, jer su mnoge slavne ličnosti poput Hauarda K. Sterna, Frederika fon Anhalta, Aleksandra Denka i Larija Birkheda tvrdile da su njen otac. Međutim, formalni DNK test otkrio je da je Lari Birkhed njen otac.

9. Sied Sumail Hasan

Sied Sumail Hasan je profesionalni igrač onlajn igrice "Dota 2" i član tima "Zli geniji" koji su osvojili mnogo šampionata u međunarodnim takmičenjima, poput "The International 2015". Osvojio je novčanu nagradu od više od 6,5 miliona dolara čime je napravio i rekord tako što je postao najmlađa osoba koja je osvojila više od milion dolara u jednom e-sport šampionatu. Bio je predstavljen u časopisu Tajm Magazin kao jedan od "30 najuticajnijih tinejdžera" 2016.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by SumaiL (@ssumayl)

10. Džeki Evančo

Džeki Evančo počela je svoju pevačku karijeru sa osam godina u lokalnom šou talenatu u Nju Džersiju. U početku nije bila uspešna, ali je kasnije lansirana u orbitu tokom pete sezone "America's Got Talent".

Jackie Evancho Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Njen prvi album "Sveta noć" objavljen je 2010. godine i dostigao je drugo mesto na čuvenoj listi "Billboards 200". Od tada je snimila više od deset muzičkih albuma i našla se na Forbsovoj listi muzičara „30 ispod 30“ za 2017. godinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica