• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Današnju decu nije lako impresionirati: Nova anketa otkriva šta ih najviše raduje na rođendanima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan podatak je da čak 78 odsto roditelja vrši veliki pritisak na sebe kako bi rođendanska zabava njihovog deteta bila neverovatna

  • 1
Dečiji rođendan deca slavlje Foto: Shutterstock

Istraživanje koje je obuhvatilo više od 2.000 roditelja sa decom uzrasta od tri do 12 godina pokazalo je da čak 73 odsto njih kaže da decu nije lako impresionirati.

Ukoliko želite decu posebno da obradujete na rođendanskoj zabavi, sigurno se pitate šta je to što bi ih najviše obradovalo. Prema rečima roditelja deca očekuju omiljenu hranu (67 odsto) i klovnove ili kostimirane likove (56 odsto), prenosi "Nypost".

Što se tiče tematike proslave, dominiraju one sa temom jednoroga ili video igrica.

Kada je reč o samoj zabavi na rođendanima ispostavilo se da su igre poput ledenog čike i potrage za blagom izdržale test vremena pri čemu je polovina roditelja prijavila da su njihova deca igrala ovu igru na svom rođendanu.

Neverovatan podatak je da čak 78 odsto roditelja vrši veliki pritisak na sebe kako bi rođendanska zabava njihovog deteta bila neverovatna.

Pripreme za zabavu često prevazilaze hranu i dekoraciju. Više od dve trećine roditelja dodatno kreira ili deli kesice sa poslasticama.

Najveći postotak roditelja (82 odsto) kazao je da su rođendanske zabave za decu danas mnogo drugačije nego kada su oni odrastali.

Čak 55 odsto roditelja kazalo je da ih opterećuje potrebno vreme za pripremu dečijih rođendana kao i novac koji je potrebno uložiti u jedno slavlje ovakve vrste.

Šta vašu decu najviše raduje na rođendanima?

Glasajte

 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Jadranka

    24. januar 2023. | 14:11

    Kao vaspitačica koji je dodatno radila i kao animator na rođendanima moram reći da do pre 15 godina je moglo mnogo toga proći kao zabava,sada deca jurcaju,skaču,vrište,guraju jedni druge.. roditelji mrtvi hladni i kad vide da je njihovo dete podstrekač nereda

    Podelite komentar