• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je "tradicionalna domaćica" i uživa u ostajanju kod kuće: Životni stil nalik na onaj iz 1950-ih bira sama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj način života je povratak na model porodice koji je bio uobičajen 1950-ih: muž odlazi na posao, a žena ostaje kod kuće da obavlja kućne poslove

  • 2

Esti Vilijams (24) vodi se tradicionalnim načinom života i te principe primenjuje i na funkcionisanje u okviru svoje porodice i svog doma. U "TikTok" video-snimku koji je objavila u junu prošle godine sa natpisom: "Zauvek ću romantizovati svoj život #domaćica #tradwife", ona navodi male stvari koje radi, a zbog kojih je njeno iskustvo žene koja ostaje kod kuće prijatnije: uvek se šminka, sluša muziku dok čisti, nosi slatke kućne haljine i kupa se sa upaljenim svećama.

Tada je dobila pažnju javnosti.

Vilijamsova se samoidentifikuje kao "tradicionalna supruga", koju definiše, takođe u "TikTok" video- snimku, kao "ženu koja bira da živi tradicionalnijim životom sa ultra-tradicionalnim rodnim ulogama". Ovaj način života je povratak na model porodice koji je bio uobičajen 1950-ih: muž odlazi na posao, a žena ostaje kod kuće da obavlja kućne poslove.

Vilijams kaže da tradicionalne supruge ne pokušavaju da ukinu pravo žena na rad, već da je to izbor pojedinačnih žena koje veruju da je uloga žene da bude domaćica.

@esteecwilliams What it means to be a Tradwife. #fyp #tradwife #homemaking #housewife #traditional #tradwifecontroversy #womenschoice ♬ Music Instrument - Gerhard Siagian

- Odabrala sam tradicionalni stil života jer verujem da su se žene udaljile od naših korena - rekla je Vilijamsova, koja živi u Virdžiniji sa suprugom Konerom, za "Insajder".

- Za mene, "kultura gužve" nije bila privlačna. To što sam žena, mama, pripremam ukusna domaća jela za svoju porodicu i održavam topao, primamljiv dom je ono što mi je zaista odgovaralo.

Način života koji je Vilijams odabrala i njena želja da ga prikaže na internetu deo su šireg trenda Amerikanki koje prave sadržaj za tradicionalne žene. Prikazujući svoje živote kao spokojne, estetski ugodne i neopterećene plaćenim poslom, tradicionalne žene se pozicioniraju protiv "kulture gužve i izgaranja" - nudeći povratak tradicionalnim ulogama kao rešenje za preopterećenost žena.

Hešteg #tradwife ima više od 100 miliona pregleda.

- Verujem da je rad dobar za mnoge žene, ali rad van kuće je takođe uzrok sagorevanja kod majki. Odlučila sam da promovišem ovaj način života kako bih pokazala ispunjenje koje ovaj način života daje - rekla je Esti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Danijel

    20. april 2023. | 06:15

    Tradicionalana domaćica se ne zamlaćuje društvenim mrežama. 🤷🏻‍♂️

    Podelite komentar

  • Aca

    20. april 2023. | 06:08

    Ako su deca tu. Svaka čast podržavam svaku i svakog muškarca koji može u ovo ludo doba da finansira. Ali ako nema dece, majke ti objasnite mi koji je zadatak domaćice,izgovor i lenstina. Marš na posao za ravnopravnost se borite i tako treba da se i vodite

    Podelite komentar