• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Moj partner nije želeo decu, pa sam ih rodila sa drugim, ali mi on pomaže u odgajanju"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Priča koja potvrđuje da ljubav uvek pobeđuje

  • 1
mama, blizanci Foto: Shutterstock

Rejčel MekGilis (35) poželela je da rodi decu, ali njen partner Kit Gejms (38) nije bio spreman da preuzme roditeljsku ulogu.

Ipak, ona nije odustala od svog sna. Kupila je genetski materijal i platila 8.000 funti za vantelesnu oplodnju. Ostala je u drugom stanju i saznala da nosi bliznakinje. Devojčice su došle na svet u oktobru 2022. godine, piše "The Sun".

Pored velike radosti što je postala mama, u životu ove hrabre i otresite žene desio se još jedan neočekivani pozitivni preokret - njen partner Kit je odlučio da zajedno sa njom podiže devojčice.

- Kit je znao da sam oduvek želela decu - kaže Rejčel.

– Kad sam razgovarala sa njim na tu temu, on je rekao da se ne oseća spremnim da preuzme ulogu oca. Takođe, nije bio siguran ni da li će ikada u budućnosti poželeti da postane tata. Ipak, kad sam mu saopštila da ću kupiti genetski materijal i otići na vantelesnu oplodnju, podržao me je. I da nisam imala njegovu podršku, sigurno bih to uradila; jer, kad su u pitanju deca, bilo je samo pitanje kada ću ih imati, a ne da li želim da ih imam.

Rejčel i Kit vezuje osmogodišnje prijateljstvo. Počeli su da se zabavljaju 2021. godine, kad je ona imala 33 godine.

- Došla sam u fazu kad sam shvatila da više ne želim da čekam. Razmišljala sam o odlasku na vantelesnu i pre nego što sam počela da se zabavljam sa Kitom i on me je podržavao u toj nameri. S obzirom na to da smo se dugo poznavali i da smo bili bliski prijatelji, čim smo počeli da se zabavljamo razgovarali smo o deci. Iznenadilo me je što mi je rekao da je sasvim u redu da odem na vantelesnu oplodnju - priseća se Rejčel.

vantelesna oplodnja, Spermatozoidi, Sperma, Veštačka oplodnja, vantelesna oplodnja, Beba iz epruvete, Začeće, oplodnja Foto: Shutterstock

Lista čekanja u Dablinu bila je dugačka, pa je Rejčel odlučila da ode u Grčku. Iskoristila je svoju ušteđevinu da plati ginekološki tretman na koji je otišla u pratnji majke Rouz (72). Tek posle tretmana mogla je da planira vantelesnu oplodnju.

- Blizanci su bili moj san - iskrena je Rejčel.

- Deset dana pošto sam odabrala anonimnog donora i pošto je obavljena vantelesna, saznala sam da sam u drugom stanju. Pozvala sam Kita i saopštila mu najvažniju vest. Bio je oduševljen, reagovao je kao i većina muškaraca kad saznaju da njihova partnerka čeka bebu - navodi Rejčel.

Trudnica posao Foto: Shutterstock

U 12. nedelji trudnoće saznala je da nosi blizance. Ta informacija zatekla je Kita.

- Zbog pandemije kovida-19 na sva testiranja sam odlazila sama. Ali, kad sam rekla Kitu da nosim dvojke, bio je zapanjen. Bio je u isto vreme i uzbuđen i srećan. S druge strane, ja sam bila donekle uplašena, jer nisam znala kako će naša veza funkcionisati u budućnosti. Porodica me je uverila da će Kit ostati uz mene, jer su videli koliko smo srećni i kako se dobro slažemo. Kit i ja smo ležali zajedno u krevetu, sa njegovom rukom na mom stomaku da bismo pratili pokrete beba. Ipak, Kit nikada nije rekao da su to naša deca - prepričava Rejčel.

U oktobru 2022. Rejčel je imala zakazak carski rez u bolnici u Dablinu. Njena sestra Trejsi bila je sa njom tokom porođaja, iako je i Kit ponudio Rejčel da joj bude podrška. Ipak, ona je donela drugačiju odluku.

Rejčel je donela na svet dve zdrave devojčice, a Kit je ponudio da im bude pri ruci čim su se vratile iz bolnice.

- Živim sa mamom i Kit je došao da bude sa nama prve noći po dolasku iz bolnice kući. Držao je bliznakinje i bio budan da mi pomogne oko hranjenja. Od tada mi redovno pomaže. Ako ostane da prespava, ujutro ih izvadi iz kreveca i pomaže mi da ih nahranim. Stavi ih u kolica i vozi ih - navodi ova presrećna mama.

Porodilište, Bebe Foto: Shutterstock

Ime oca nije navedeno u izvodu iz matične knjige njenih bliznakinja i Rejčel kaže da ne žuri da to promeni.

- Ne vršim nikakav pritisak na Kita da se upiše kao njihov tata. Nismo razgovarali o tome da ih usvoji. Devojčice ga neće zvati tata, jer mi to nije bila namera dok sam prolazila kroz vantelesnu. Ali, ako za nekoliko godina poželi da dobije decu, možda ću biti otvorena za razgovor po tom pitanju. Presrećna sam što imam bliznakinje i što je Kit deo naših života - kaže Rejčel.

Njen partner Kit objašnjava zbog čega nije bio spreman da postane otac:

- Bio sam veoma mali kad sam ostao bez oca i nisam bio siguran kad ću se osetiti spremnim da preuzmem tu ulogu, niti sam znao kakav ću biti kao otac. Kad je Rejčel došla iz bolnice sa dve zdrave devojčice, osetio sam veliku sreću i radost. Presrećan sam što sam deo njihovih života.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari