• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Autistični mladić je sa roditeljima nakon 20 godina posetio isto mesto, iako im je rečeno da on neće poživeti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odinov otac kaže da ne postoji invaliditet koji ga može sprečiti da vidi svet

  • 1

Kada je Odinu Frostu dijagnostikovan težak oblik autizama kao malom detetu, njegovim roditeljima, Timu i Deandi, rečeno je da verovatno neće živeti dovoljno dugo, da neće doživeti odraslo doba.

Prkosio je izgledima, a sada je Odin, kao 20-godišnjak, postao internet senzacija, sprijateljivši se sa profesionalnim skejterom Tonijem Hokom, sa kojim putuje po svetu kako bi dokazao ljudima da "ništa nije nemoguće", kaže njegov tata.

- Smatramo da su ljudi poput Odina izostavljeni zbog njihovog invaliditeta - kaže Tim za "Yahoo Life" i dodaje: -Realnost je da on razume svaku stvar koja se dešava, njegovi neuroni se samo aktiviraju na drugačiji način i ne može da komunicira na način na koji želi. Ne postoji invaliditet koji može sprečiti Odina da vidi svet.

U poslednjih nekoliko godina, Tim i Deanda su preuzeli na sebe da budu glas svog sina, kaže Tim prikazujući različite prekretnice iz Odinovog života na društvenim mrežama kao način da inspirišu druge porodice koje imaju decu sa posebnim potrebama.

To je bio i skorašnji slučaj, kada je porodica Frost podelila dve fotografije na kojima Odin pozira ispred Alama, u San Antoniju u Teksasu, u razmaku od skoro 20 godina.

- Pre skoro 20 godina došli smo da posetimo sestru u San Antoniju. Bili smo umorni i frustrirani bez pomoći Gugl mapa i iPhone GPS-a - napisao je Tim ispod fotografija na kojima se Odin nalazi na istom mestu pre 20 godina i sada.

- Sakupili smo svu svoju energiju i poneli bebu Odina uz stepenice po vremenu od 37 stepeni u Teksasu. Došli smo i videli da smo pobedili - stoji u objavi o njihovoj prvoj poseti.

- Pošto smo se vratili ovde 20 godina kasnije, odlučili smo da to ponovimo sve do odevnih predmeta. Ha-ha. Mislim da smo bili prilično dobri.

Objava je dobila pohvale od Odinovih obožavatelja širom zemlje.

Tim, čija porodica živi u Tajleru u Teksasu, kaže da, iako je fotografija bila zabavna za rekreiranje, ona ima mnogo veću poruku.

- Želeli smo da pokažemo Odinovu istrajnost. Mi smo porodica koja uvek pokušava različite stvari, bilo da se radi o putovanju odavde do Kalifornije ili odavde do San Antonija, ali mnogo puta je veoma, veoma, veoma teško čak i samo otići u prodavnicu. Nikada ne znamo šta će razdražiti Odina, ali takođe ne želimo da potcenjujemo šta on može i za šta je sposoban. Uvek želimo da budemo njegov glas i da se zalažemo za njega, i da mu dozvolimo da vidi svet. Sve što poželi da vidi, želimo da mu damo priliku da to može da vidi - zaključuje Odinov tata.

Video: Proveo 65 dana na respiratoru, porodici četiri puta rečeno da neće preživeti noć

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Dr

    18. mart 2023. | 11:40

    Lepo,prelepo...Bravo...Tako se zivi!

    Podelite komentar