• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas su Mladenci: Šta pokloniti parovima na njihov važan dan

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
poklon mladi par mladenci Foto: Shutterstock

Na današnji dan Srpska pravoslavna crkva proslavlja Mladence, kao pomen na Svetih četrdeset mučenika sevastijskih koji su postradali za veru Hristovu 320. godine. U narodu je ovaj dan preuzet i kao praznik na koji mladi supružnici, oni koji su prvu godinu u braku, primaju goste u svoj dom, ukazuju im gostoprimstvo kao mlada, tek stvorena porodica koja ima velike planove.

To je dan kada se na trpezi nađu i čuveni kolačiči, mladenčiči.

Gosti su uvek zapitani šta pokloniti tog dana, a odgovor je samo jedan - sve što na bilo koji način može da obogati ili ukrasi dom mladenaca. Ovo su samo neki od predloga.

Šoljice za kafu ili čaj

Pojam toplog porodičnog života jeste jutarnja kafa udvoje, pa nije li ovo idealan način da se potpomogne ovaj mali ritual? Sama ideja da ste pomislili na njihov zajednički trenutak mladencima će biti draga.

Na sličan način mogu da vas inspirišu i čaše za vino, uz misli o zdravicama i lepim trenucima mladog para.

šoljice za kafu Foto: Pixabay

Biljka

Svaki prostor u koji se unese neka biljka odiše toplinom, osećajem da tu neko sa uživanjem provodi svoje vreme. Zato je vrlo neutralan, ali i zanimljiv poklon za dolazak u dom mladog para.

biljka orhideja stan dom kuća Foto: Pixabay

Kuvar

Gastronomija je danas doživela posebnu formu, pa je spremanje zanimljivih specijaliteta mnogima privlačno. To je ujedno prilika da date predlog mladom bračnom paru da uživa u svojoj kuhinji i na taj način kvalitetno provede zajedničko vreme.

kuvar Foto: Pexels

Šah 

Ukoliko znate da vaši prijatelji, domaćini, vole šah, to je idealan poklon za Mladence. Isto tako može da vas inspiriše bilo koji drugi njihov hobi. Važna je pažnja i njihovo zajedničko vreme na koje tim poklonom mislite.

šah Foto: Pixabay

Posteljina

Ono što je nezamenjiv deo svakog doma jeste mesto za odmor, uživanje i kvalitetan san, pa će set posteljine biti pravo rešenje i za mladence.

jastuk, posteljina, krevet Foto: Pixabay
To je poklon koji nikad nije viška, a budi osećaj topline, čistote, doma.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica