• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kira Najtli o podeli obaveza prema deci: "To mora da bude partnerstvo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najtli sa svojim mužem Džejmsom Rajtonom ima dvoje dece, sedmogodišnju Edi i četvorogodišnju Delajlu, i objasnila je koliko im je važno uravnoteženo roditeljstvo

  • 0
Kira Najtli, Keira Knightley Foto: Profimedia/Marechal Aurore/ABACA

Kira Najtli je u nedavnom intervjuu za "Harper's Bazaar" govorila o široko rasprostranjenomm seksizmu i važnosti podele rada u roditeljstvu.

- Preuzimanje brige o deci, mora se priznati, da je težak posao; vitalan je, potcenjen je. I tako je iscrpljujući - rekla je ona.

Najtli sa svojim mužem Džejmsom Rajtonom ima dvoje dece, sedmogodišnju Edi i četvorogodišnju Delajlu, i objasnila je koliko im je važno uravnoteženo roditeljstvo.

- To mora da bude partnerstvo - rekla je ona, napominjući da, iako trenutno nema dadilju, vaspitanje dece je posao za više ljudi koji ne dobija poštenu zaslugu.

- Razmislila sam da mi trebaju tri osobe da rade ono što bi uradio jedan roditelj sa punim radnim vremenom. Kada čujete da neko kaže: "Ja sam samo kod kuće sa decom", to nije pravedno. To je ogromna stvar - rekla je ona.

Najtli je objasnila da je njen muž tokom pandemije postao "tata sa punim radnim vremenom" dok je ona snimala.

Ali ova ravnoteža je ne oslobađa od osećanja krivice ili pitanja da li postoji "pravi" način da se uskladi posao i život. Što se tiče samog pitanja, njoj se ne sviđa narativ, uglavnom zato što je obično fokusiran na žene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica