• 3

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Od muža tražim dozvolu da idem kod frizera": Gaji dete, ne radi i tvrdi da uživa u ulozi domaćice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iza odluke da se ne vraća na posao krije se više razloga

  • 3

Evi Smit (29) iz Velike Britanije odabrala je da bude tipična domaćica i da sa mužem Aronom (32) podeli uloge - ona čuva dete, kuva i obavlja sve kućne poslove, a on zarađuje, šeta i hrani njihovog psa.

Ovakav model podele obaveza Evi je videla u matičnoj porodici njenog supruga. Naime, Aronova majka je odustala od odlaska na posao kad je njen sin bio mali i on veruje da je danas uspešan upravo zahvaljujući tome što mu je majka bila apsolutno posvećena od najranijeg detinjstva.

Za sada, Aron i Emi imaju jedno dete, a u maju će njihova porodica postati bogatija za još jednog člana.

- Aron je oduševljen što će njegova deca sve vreme imati majku koja će im biti posvećena - kaže Emi, a prenosi The Sun.

- Dok sam odrastala, nisam imala viziju da ću biti dobra majka. Ali kad sam rodila Belu u aprilu 2020. godine sve se promenilo. Bila sam na porodiljskom odsustvu godinu dana i kad je trebalo da se vratim u stomatološku ordinaciju, gde sam radila pre nego što sam rodila dete, shvatila sam da će moja plata biti dovoljna tek da platimo nekoga ko će brinuti o Beli. Ukoliko bih potpuno odustala od povratka na posao, to bi bila ušteda na duge staze.

Eni priznaje da joj je u početku bilo teško da se prilagodi činjenici da više ne zarađuje i da zavisi od novca njenog supruga.

- Kad poželim da odem kod frizera, uvek ga pitam za dozvolu. Ali, moja odluka da više ne radim bila je najbolja odluka za našu porodicu - kategorična je Eni.

Ova mlada žena opisuje kako izgleda njihov uobičajeni dan:

- Bela se budi oko sedam ujutro i odmah dolazi kod nas da se mazi. Aron radi po smenama, ali ako je kod kuće donosi nam doručak. Ja se potom bavim bebom, igranjem sa njom i kuvanjem. Pravim sebi dnevnu, nedeljnu i mesečnu listu obaveza. Ponosna sam na to što sam domaćica.

Ipak, priznaje, u njihovoj familiji je mnogo onih koji ne podržavaju takav stil života.

- Kažu mi da sedim kod kuće po ceo dan i da ne radim ništa. Kažu da živim od Arona - iskrena je ova mlada žena.

Uprkos tome što mnogi nemaju razumevanja za njihovu bračnu odluku u vezi sa podelom obaveza, Eni kaže da su ona i njen suprug napravili pravi izbor.

- Ponekad se osećam izolovano, jer Aron svakog dana razgovara sa mnogo ljudi, a ja ne. Ali, s druge strane, njemu je žao što ne učestvuje više u Belinom odrastanju. Podržavamo jedno drugo i verujem da ću, kad dobijemo drugo dete i ono krene u školu, opet ići na posao - navodi Eni.

Aron je saglasan sa njenom željom. Objašnjava da je odluka o odustajanju od posla kod Eni bila inicirana zajedničkim dogovorom zbog para.

- Ja zarađujem dovoljno da mogu da izdržavam celu porodicu - kaže Aron.

- Da se Eni posle porođaja vratila na posao, celu platu bi davala osobi koja bi brinula o Beli. Ovako, ona i Bela su stalno zajedno, a to je neprocenjivo. Želim da budem uključen u živote naše dece. Kad sam bio mali, svog oca sam viđao samo vikendom zbog njegovog posla. Zbog toga volim da radim ujutro, da bi mi preko dana ostalo više vremena da se posvetim porodici.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Dragana

    2. april 2023. | 11:21

    Kad tad ce se pokajati zbog ove odluke.Ja jesam,al' dzabe sad.

    Podelite komentar

  • &

    2. april 2023. | 13:13

    Koja god je kod kuće neradi pokaje se kad tad. I sama sam ta pa znam.🤷‍♀️

    Podelite komentar

  • 123

    2. april 2023. | 10:55

    Bračna idila 🤔

    Podelite komentar