• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je astronaut i mama, sprema se da ide u svemir: "Želim da ćerki pokažem da je u redu pratiti svoje snove"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kelin rad na promovisanju istraživanja svemira i podsticanju žena u STEM-u privukao je hiljade pratilaca na "TikTok-u" i "Instagramu".

  • 1

Keli Džerardi je astronaut u treningu, američka profesionalka za vazduhoplovstvo, odbranu i tehnologiju. Ona je naučnik i sprovodi bioastronautičko istraživanje i procenu svemirskog odela u mikrogravitaciji sa Međunarodnim institutom za astronautičke nauke (IIAS).

Autorka je knjige "Not Necessarily Rocket Science: A Beginner's Guide to Life in the Space Age" i serije dečijih slikovnica "Luna Muna". Mama je devojčici po imenu Delta Vi, nazvana po jedinici mere "delta-v" u dinamici leta svemirskih letelica.

Kelin rad na promovisanju istraživanja svemira i podsticanju žena u STEM-u privukao je hiljade pratilaca na "TikTok-u" i "Instagramu".

Ona na svojim društvenim mrežama često deli porodične video-zapise trenutaka koje provodi sa svojom ćerkom. U poslednjem videu je pokazala kako je izgledao dan kada je saznala da će leteti u svemir. Delta joj je nacrtala crtež rakete, a Keli kaže da je ceo dan preplakala.

Ipak, nije retko da se ispod njenih videa u komentarima nađe neko ko će joj davati lekcije iz roditeljstva.

- Samo me zanima koliko vremena tvoja ćerka gubi ostajući bez majke kao rezultat tvoje karijere. Kada sam ja postao otac promenio sam posao da bih bio prisutan.

@kelliegerardi Replying to @brianbushway ♬ original sound - Kellie Gerardi

- Ja volim ono što radim i to moja ćerka zna. Ali takođe zna da je volim više od bilo čega i ja organizujem specijalno vreme samo za nas dve. Moram da putujem zbog posla sledeće nedelje, zato sam ove nedelje povukla Deltu iz škole da bismo išle na skijanje. Naši životi nisu savršeno izbalansirani, ali to je u redu i želim da moja ćerka zna da je u redu da pratite svoje snove. Neki ljudi žele da se osećam krivom, ali se ja tako ne osećam. Moja ćerka je voljena, srećna i zna da je mama njen najveći fan - odgovorila je Keli video-zapisom.

U komentarima ispod tog videa javile su se mame koje su u vojsci, koje stalno putuju zbog posla i one koje žive preko okeana dobar deo godine, razdvojene od svoje porodice, kako bi joj dale podršku Keli i Delti.

- Biti Deltina mama je najveća radost u mom životu. Svi pitaju da li se nadam da će ona krenuti mojim stopama i jednog dana poleteti u svemir, i iako volimo svemir u ovoj kući, odgovor je ne. Moja najveća i jedina nada za nju, i način razmišljanja koji joj želim da modelujem, je posvećenost da maksimalno iskoristi jedan dragoceni život koji ima na ovoj Zemlji i da sebi dozvoli da nemilosrdno ispituje granice sopstvenog potencijala, u svakoj dimenziji, gde god da je to odvede.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ruski kosmonaut uzjahao usisivač i osvojio svemir

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Topla Voda

    8. april 2023. | 16:48

    Astronauti trljaju ruke

    Podelite komentar