• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Roditelji treba da izbegavaju kupovinu plavih kupaćih kostima za decu: Ne slutite zašto je važno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi roditelji su se složili sa ovom mamom i instruktorkom plivanja nakon što je objasnila potencijalni problem

  • 0
Plivanje, beba Foto: Shutterstock

Instruktorka plivanja za bebe upozorila je roditelje na jednu boju koju treba da izbegavaju kada kupuju dečije kupaće kostime.

Niki Skarnati je podelila sada već viralni "TikTok" video pozivajući roditelje da izbegavaju da oblače decu u plave kupaće kostime jer ih je teže uočiti u vodi.

Mama je snimila svoju ćerku kako pliva u plavom kupaćem kostimu kako bi pokazala koliko je lako kamuflirana pod vodom, bilo u bazenu u dvorištu ili na prepunoj plaži.

- Dakle, ovo nije kupaći kostim koji moja ćerka redovno nosi. Kupila sam ga posebno za ovaj primer za roditelje koji žele da uče - objasnila je Skarnati.

Na snimku je prikazana njena ćerka kako pliva duž bazena pre nego što je zagnjurila, što je dokazalo koliko je opasno za decu da nose plave kupaće.

- Pogledajte kako je teško videti je pod vodom. A ovo je u mirnoj vodi, ovo nije sa gomilom druge dece koja se igraju, prskaju i zabavljaju se. Čak i pogledajte na suncu, pogledajte kako je teško videti je u kupaćem kostimu jer je iste boje kao i naše okruženje. Zato ne kupujte plave kupaće kostime momci. Samo nemojte to da radite.

Za one koji žele da kupe kupaće kostime za decu, Niki preporučuje svetle boje.

- Uvek se držite neonskih boja - rekla je.

Njen video je pregledan više od 5,1 milion puta, a mnogi roditelji su priznali da nikada nisu znali da je plava boja ona koju treba izbegavati. Snimila je i video u kome dodatno pojašnjava sve o bojama.

@springhill.isr Bathing suit colors make all the difference! Make sure you’re choosing BRIGHT colors to make it easier to spot your little ones in the water! #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim ♬ original sound - Spring Hill ISR Nikki Scarnati

- To je ludo. Nikada ne bih ni pomislila na to, vau - rekla je jedna žena.

- Moram reći da je to nešto o čemu nikada nisam razmišljao - napisao je zabrinuti tata.

Mnogi su se složili sa Nikinom izjavom, a jedan roditelj je sugerisao: "Ovo je potpuno tačno! Bilo koja nijansa plave je teško uočljiva, kao i svaka pastelna svetla boja uopšte".

Onda se oglasio i jedan spasilac i rekao da definitivno pomaže da deca budu u jarkim bojama, posebno ako je bazen krcat.

U međuvremenu, neki su insistirali da devojčicu mogu uočiti "jasno kao dan" u vodi jer su joj se videle glava, ruke i noge. Doduše, na prepunom bazenu to je zaista znatno teže.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Italijanski milioner i manekenka na romantičan način otkrili pol deteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica