• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mama s "TikToka" na udaru javnosti: Oblači dvogodišnju devojčicu kao tinejdžerku

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"TikTok" zajednica postaje prozor u svetove za koje nismo ni znali da postoje, ali kada prestaje zabava a počinje zabrinutost? Da li je tanka linija između roditeljske kreativnosti i nemara?

  • 0

Društvena platforma "Tik-Tok" postala je pravi biser kada su u pitanju majke koje ažurno snimaju svoju decu: bilo da je u pitanju njihova ishrana, oblačenje, vaspitanje ili rutina. Najveći broj njih želi da se "pohvali" svojim načinom roditeljstva ali, pored baze istomišljenika, kritike su takođe nezaobilazna stvar na internetu.

Žena čiji profil nosi naziv "queenkye.18", počela je da dokumentuje svoju dvogodišnju ćerkicu, oblačeći je kao "lutku" u odrasle modne kombinacije, nalik na pevačke i glumačke dive.

Portorikanka, majka predivne devojčice Kvin, na svom profilu broji više od milion pratilaca, a devojčicu krupnih zelenih očiju, tamnoputog tena i blistavog osmeha, oblači u skupocene komade poput marki "Dior" i "Chanel".

Kompletan izgled smišljen je u detalj - od frizure, aksesoara, obuće, sve prati stajling od glave do pete.

Iako je nekima ovo vrlo zanimljivo, većina je zabrinuta, te tako možemo posvedočiti komentarima poput:

- "Oduzimaš joj detinjstvo"; "Prekini da je oblačiš kao tinejdžerku"; "Okrutno je upoznavati je s modom tako rano"; "Stvorićeš čudovište".

Majka se više puta oglašavala apelujući da, oni kojima se ne sviđa sadržaj koji objavljuje, prestanu da je prate.

- Ne znate šta se dešava iza kamere, tako da prestanite. To što je oblačim kao odraslu ne znači da je tako i tretiram - napomenula je.

@queen_kye18 #fyp #outfitinspo #toddlersoftiktok #CapCut ♬ drive who crazy by D4M Sloan - ᖭི༏ᖫྀ

Da li je u pitanju samo bezazlena igra ili ipak nešto malo opasnije s obzirom da broj pedofila u svetu svakodnevno raste, a društvene mreže im omogućavaju lakši pristup sadržaju, kao i da li krivca trebamo tražiti u roditelju ili u modnim kućama koje proizvode ovakvu garderobu?

Koje je vaše mišljenje?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modni predlozi za poslovne prilike

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica